Quantcast
Channel: בית הספר הריאלי העברי בחיפה
Viewing all 285 articles
Browse latest View live

פתיחת השנה באשכול הגנים הירוק

$
0
0

התחדשות וחידושים:

במהלך חודשי הקיץ הגנים שלנו התחדשו: הרצפה הוחלפה, הקירות נצבעו בגוונים חדשים, הצוות עמל על שינוי הפינות בגן, חידושן, ובניית פינות חדשות. גנינו מאירי עיניים, יפים אף יותר מבעבר ומטופחים.
משהתחילה השנה, עבודות הילדים אט אט קישטו את הקירות והשאירו גם את חותמם של הילדים בעיצוב סביבתנו.

 

ימי גיבוש:

לקראת פתיחת שנת הלימודים, קיימנו פעילויות גיבוש לילדים בקבוצות החדשות. ילדי ניצנים הצטרפו לילדים הוותיקים בגני חורש והדרים, ואליהם הצטרפו הילדים החדשים שמצטרפים לאשכול. הילדים הכירו את הצוות שעומד לפתוח איתם את שנת הלימודים, את הסביבה הפיזית ואת החברים. הרגשנו שהמפגשים תרמו לתחושת הביטחון הן של הילדים והן של ההורים, ואכן, פתיחת השנה עברה בנעימים.

פתיחת השנה באשכול:

פתחנו את שנת הלימודים בהתרגשות ובשמחה. הצטרפו למשפחתנו ילדים חדשים לגן ניצנים וכן לגנים הבוגרים – חורש והדרים. הילדים התאקלמו במהרה ומי שהזדקק לחיבוק וחיזוק זכה לו כמובן. גם הקטנטנים שלנו בניצנים, מרגישים כבר בבית. אל הצוות הצטרפו שתי סייעות חדשות: אירית פחימה לגן חורש וליאור מורן לגן ניצנים. שנה נפלאה לוותיקים ולמצטרפים.

The post פתיחת השנה באשכול הגנים הירוק appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.


פתיחת השנה בתיכון הדר

$
0
0

שכבה ז'

ביום הראשון ללימודים נערך טקס לפתיחת השנה, אותו ניהלו תלמידים מ"חברת התלמידים".
תלמידי כיתה ז' החדשים והנרגשים נכנסו לצלילי "משהו חדש מתחיל".
לאחר מכן התלמידים שרו את "הימים עוברים" המרגש של אברהם טל, והקריאו את "אם" של קיפלינג:

"אם תוכל לנאום בפני קהל מבלי להסתחרר, ולצעוד עם מלכים –
אבל פשוט ואנושי להישאר,
אם בחייך יריבים ואוהבים לא יכולים יותר מדי להתערב
אם אליך כל אחד יכול לגשת, אך לא יותר מדי להתקרב;
אם תוכל למלא כל דקה במדויק,
בשישים שניות שלמות של ריצה אל המרחק,
תוכל לרשת את הארץ ואת כל העולם
ועוד יותר מזה, ילדי – תהיה אדם".


פותחים שנה באמנויות 1 

תלמידי תיכון הדר למדעים ולאמנויות פותחים שנה בסיור מונחה במוזיאון חיפה לאמנות עכשווית. התלמידים, משלוש השכבות, צפו באשכול התערוכות אנונימיX, התבוננו ביצירות והעלו לדיון את סוף עידן הפרטיות – תרבות הסלפי, הסלבריטאיות בין רגע והאח הגדול.

פותחים שנה באמנויות 2 

תלמידי שכבת ט' הלומדים בקבוצת 'אמנות בין תחומית' במסגרת לימודי האמנות בריאלי תיכון הדר, יצאו לסיור אמנות קצר, לצפות באמנית טטיאנה בלוקוננקו בתהליך היצירה. האמנית ציירה את דיוקנו של הפילוסוף ברוך שפינוזה, על מדרגות "שפינוזה", בשכונת הדר.
היצירה נעשתה כחלק מפסטיבל תרבות אמנות רחוב.

 

פותחים שנה 

131 תלמידי שכבת ח' בתיכון הדר פתחו את השנה וקבלו בברכה את התלמידים שרה, איתמר ואופיר ואת החונכת שרון, שהצטרפו והרחיבו את משפחתנו.

שולחים מכאן ברכת שנה טובה לכל משפחת הריאלי ולכל בית ישראל.

The post פתיחת השנה בתיכון הדר appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פתיחת השנה בתיכון אחוזה

$
0
0

"מייקאתון ציוני" לקבוצת מני"ץ, פרקי דורות בתיכון אחוזה

ביום רביעי הראשון של שנת הלימודים ציינה קבוצת מני"צ, פרקי דורות את פתיחת שנת הפעילות תשע"ח. המפגש החל בשעה 16:00 ונמשך אל תוך שעות הערב המאוחרות.
פעילות הקבוצה השנה תהיה בסימן שבעים למדינה ותקיף את כל מתחם אחוזה מהגן ועד כיתות ט'. כמו כן, יקיימו חברי קבוצת פרקי דורות בית מדרש לשני חדרי המורים. כל הפעילויות תתקיימנה במוזיאון הציונות בתיכון אחוזה.
בחלקו הראשון של הערב התמודדו הפעילים עם סוגיות בתולדות הציונות, העם והמדינה ובחנו את בקיאותם בציר הזמן של החברה הישראלית על שבעים שנותיה. בהמשך, התחלקו התלמידים לקבוצות משימה ובמשך למעלה משעתיים, ישבו במעגלי שיח ובקבוצות דיון והנחו את עצמם בהגדרת מטרות, יעדים ודרכי פעולה לציון מיטבי של שנת השבעים למדינת ישראל.
מרגש היה לראות חמישים תלמידי כיתה ט' מלאי סקרנות ויצירתיות חושבים ועובדים במלא הלהט וההתלהבות, מפרים זה את זה ברעיונות, כאילו לא קדם לכך יום לימודים מלא שהסתיים בשעה 15:10.  החוויה העוצמתית של הלילה "החצי לבן" עשתה לה הדים בקרב תלמידי כיתות ט המבקשים להצטרך לקבוצת פרקי דורות. באופן מסורתי, הקבוצה נפגשת אחת לשבוע בין השעות 15:00 – 17:00. כך נמשיך ונפעל במרץ גם במהלך שנה זו.

פעילות גיבוש לחברי מועצת התלמידים

במסגרת פעילות גיבוש והעצמה של מועצת התלמידים לשנה"ל תשע"ח, התכנסו כ- 20 תלמידי המועצה לפעילות במעבדת הפאב לאב שבמדעטק. מטרת הפעילות הייתה הכנת שי שיוענק לכל אחת מהכיתות בחטיבה, שכולו בתכנונם ועיצובם.
לאחר שקיבלו הדרכה מצוות הפאב-לאב על תוכנת חיתוך בלייזר ( Inkscape), החלו בעבודה בקבוצות משימה. חלקם עבדו על עיצוב השי, חלקם על תוכן וקבוצה נוספת על הפיכת הסקיצות להוראת ביצוע בתוכנת החיתוך. לאחר יום עמוס ידע וחוויות הפיקו חברי המועצה תוצר מדהים, שכולו פרי עבודתם. המתנה תחולק בכיתות על ידי המועצה לקראת ראש השנה.

שתהיה לכולנו שנה מייקרית נפלאה, גדושה בחדשנות וביצירתיות!

The post פתיחת השנה בתיכון אחוזה appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

משולחנו של מנהל המינהל והכספים

$
0
0

כללי

שנת הלימודים תשע"ח נפתחה בהצלחה בכל סניפי בית הספר לאחר קיץ עמוס ופעיל במיוחד.

אנו מלאי סיפוק מהשלמתם במועד של בנין היכל אליהו בסניף יסוד אחוזה ושל מעבדות ה"מייקרים" בסניפים: יסוד אחוזה, מטו"ס, תיכון הדר ותיכון אחוזה אשר יאפשרו שיפור משמעותי והרחבה של לימודי הטכנולוגיה בתשתיות וציוד מהשורה הראשונה.

במהלך חודשי הקיץ פעלנו רבות לשמירה וייצוב של מצבת התלמידים ולהסדרת הפריסה של שכר הלימוד לאותם משפחות אשר הושפעו באופן משמעותי מהשינוי עליו סוכם עם משה"ח.

הושלם ההסכם עם משרד הביטחון להפעלתה של הפנימיה הצבאית החל משנה"ל הנוכחית ובעקבותיו גויסו בעלי התפקידים ואותרו קבלני משנה לאספקת שירותים.

 

להלן סקירה על מחלקות המינהל הבית ספרי:

  • ההרשמה לשנת הלימודים תשע – "מובילים כדי להשפיע"

שנת הלימודים החלה עם כ- 3,990 תלמידים ! נמוך בכ- 30 תלמידים בהשוואה לתשע"ז. נתון זה מפתיע לטובה בהתחשב בהערכות קודמות לירידה משמעותית במצבת התלמידים בעקבות ההסכם שנחתם עם משרד החינוך שמשמעותו ארוכת הטווח היא עליה בשכר הלימוד של תלמידי כתות א'-ח'.

שמירה על מצבת תלמידים זו התאפשרה תודות למספר מהלכים שננקטו:
מהלך הסברתי מול ההורים, שקיפות נתונים והצגת מידע רחב כולל סימולטור המציג השוואה רב שנתית
ופורס את השינויים הצפויים בגובה שכר הלימוד במהלך השנים.
סיוע למשפחות רבות בפריסת שכר הלימוד ומיתון השינוי בין השנים.
ביצוע שיווק ממוקד, סבבי רישום נוספים והליכי קבלה גם במהלך חודשי הקיץ.

 

  • בתחום הכספי

בתקופה זו של השנה הפעילות מתמקדת במספר נושאים:

  • סיכום פעילות תשע"ז שאמורה להסתיים בעודף של כ- 1.5 מיליון ₪ בעקבות קבלת השלמה חד פעמית מעירית חיפה בגין תקצוב בחסר של חוק נהרי בשנים קודמות.
  • יישום תקציב שנת הלימודים החדשה והתאמתו להתרחבות לימודי הטכנולוגיה תודות לתנופת הבניה של מעבדות המייקרים בסניפים השוני.
  • הסדרת קליטתם במערכת השכר של עשרות מורים ועובדים כולל הסגל האזרחי של הפנימיה הצבאית שעברה להפעלתו של בית הספר.
  • המשך היערכות, הגדרת תהליכי עבודה ועדכונם לקראת קליטת מערכת SAP BUSINESS ONE

 

  • פיתוח תשתיות ורכש
    – היכל אליהו – הסתיימה בהצלחה רבה בנייתו של הבנין בו החלו את לימודים כיתות ה' ו-ו' ונפתחה בו כיתת גן חדשה. הבנין יעניק רווחה גדולה לסניף ושיפור הפדגוגיה. הפרויקט מומן מתרומה.
    – מעבדות מייקרים/טכנולוגיה – הסתיימה בנייתם של מתחמי תכנון, פיתוח ויצירה טכנולוגית בסניפים: יסוד אחוזה, מטו"ס, תיכון הדר ותיכון אחוזה. השנה נבנו מעבדות במתחמים קיימים ששופרו וחודשו לבלי היכר. בשנה הקרובה יתווספו מעבדות שדרושים אישורי בניה לבנייתן, ב- 3 מתחמים נוספים: תיכון אחוזה, יסוד הדר ובית בירם. הפרויקט ממומן מתרומה.
    – הפנימייה הצבאית – בעקבות צירופה של הפנימייה הצבאית לניהולו של ביה"ס, מבוצעות בימים אלו עבודות בינוי ותחזוקה מקיפה על ידי אגף הבינוי של צה"ל ועל חשבונו להתאמתה של הפנימיה לדרישות ותקנים של משרד החינוך.

 

  • מערכות מידע

לאחרונה בוצעו עבודות מהותיות ויסודיות בתשתיות המחשוב של מתחם אחוזה (יסוד ותיכון), על מנת לאפשר למערך המחשבים והתקשורת פעולה תקינה ויעילה, בפרט עקב הגידול הצפוי עם הפעלת בניין היכל אליהו וציוד המחשוב שבתוכו.

נרכשו מחשבים ניידים ונייחים למעבדות החדשות שהוקמו, להרחבת השימוש בלמידה משולבת פרויקטים בהתאם לדרישות הפדגוגיות ובנוסף בוצעה החלפה ושדרוג מחשבים ישנים בסניפים.

מבוצע טיפול במערך המחשוב של הפנימיה הצבאית, בין היתר הפרדה בין התקשורת הצבאית לאזרחית.

The post משולחנו של מנהל המינהל והכספים appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פתיחת השנה בפנימיה הצבאית

$
0
0

חניכי כיתה י"א בפנימייה הצבאית בחיפה יצאו לקראת סוף החופש הגדול למסע הממלכתי לפולין.
במסע החניכים עברו במחנות השמדה, במחנות עבודה, בבתי כנסת ובבתי קברות יהודיים.

דבר חניך הפנימייה ניר מזרחי

המדים, מדי הזית עם הסמלים של צה״ל. אין דבר שמסב גאווה גדולה יותר מלחשוב ששבעים שנה אחרי שהסבים והסבתות שלנו היו במחנות בפולין ובאירופה אנו לובשים מדים אחרים, מדים של צבא הגנה לישראל. עם המדים האלו חלקנו חוזרים לפולין, עם דגלי ישראל, ספרי תורה ודרגות על הכתף וצועדים אל תוך שערי המחנות הארורים בגאווה ענקית.

אני רוצה להתייחס קצת למרד גטו וארשה. המרד הזה הונע מכוחה של האמונה. לא הכוח הצבאי, לא כלי נשק משוכללים, לא אימונים צבאיים מפרכים, לא מטקטיקה ולא אסטרטגיה הובילו את מורדים. רק רוח גדולה וטהורה של אמונה שביקשה לגאול את האדם הפרטי ואת העם היהודי מכאוס מוסרי אפשרה למורדים להחזיק כל כך הרבה זמן. דיכוי המרד הוביל לחורבן באזור שלם בוורשה, אך באותה העת המרד בנה בנו מחויבות לערכים, אמונה ברוח האדם והבטחה להילחם ברוע- דברים אלו עלינו להנציח.

המרד שלנו צריך לבוא לידי ביטוי ברגישות שלנו לכולם, לכל מי שחי כאן. בין אם קרוב או רחוק, דומה או שונה. גילויים של גזענות והתנהגות במדינה שלנו מהווים לנו, הנוער של המדינה הזדמנות גדולה למרד מוסרי גדול, לקריאה אישית וקבוצתית : ״ לא! לא ככה נכון להתנהג! ״. אסור לנו לוותר על החובה שלנו בכיוונה של החברה ישראלית לחברה טובה יותר. אנו צריכים להרים את הקול כנגד עוולות חברתיות המתרחשות כנגד עינינו – עוולות שמתחרשות בפנימייה, בבית הספר, בבית ובחברה כולה.

ובנושא אחר, אנחנו, כמפקדים ומחנכים לעתיד מחויבים להבין שלהתגייס לצבא הגנה לישראל זוהי לא רק חובה אלא גם זכות גדולה. אנחנו כלובשי מדי זית של צה״ל צריכים להבין שלסבים ולסבתות שלנו, שלבשו את מדי הפסים והטלאי הצהוב, לא היה מי שיגן עליהם. הם היו לבד. אך אנחנו צריכים להעריך את זה שאנחנו חיים במדינה יהודית, לאחר אלפיים שנות גלות. מיום הקמתה, ידעה מדינת ישראל שבע מלחמות, שתי אינתיפאדות וכמו כן הייתה מעורבת במספר רב של עימותים צבאיים שאינם מוגדרים כמלחמות- וכמו שאנחנו רואים למרות כל המלחמות האלו, ישנה תחושת ביטחון במדינה שלנו.

אני הבנתי מהו הדבר שהוביל אותנו להיות לצבא כל כך חזק: המשאב הכי יקר והכי חשוב בצה״ל, כוח האדם, והוא הרחק מעבר לחשיבותו של כל גורם אחר. זוהי לא אמירה פשוטה כי בצה״ל כוח האדם הוא כוח אדם ״זול״ – ישנו גיוס חובה.  אך זוהי לא הכוונה שלי. מבחינתי  כוח האדם בצבא הוא הקצינים והמפקדים אשר מנהלים אותו. מה מוביל נער או נערה, שכנראה יש להם פוטנציאל להצליח באזרחות, להישאר בצבא מעבר לחובתם ? האם זה הכסף ? לא נראה לי, כי גם באזרחות אפשר לעשות כסף. האם אלו תנאי  השירות הנוחים ? גם כנראה שלא כי באזרחות יש תנאים יותר טובים. הם נשארים בגלל היכולת להביא את עצמם לידי ביטוי בגיל מאוד צעיר, בתפקידים מאוד משמעותיים ובעלי אחריות.  הם נשארים בגלל שהם כנראה חונכו על ערכים בבית של אהבת הארץ, ערכים של החשיבות לתרום ללאום שלנו. הם נשארים בגלל שהמפקדים שלהם בטירונות, ובמסלול, הוכיחו להם את החשיבות ואת המשמעות של מפקד, ופיתחו אותם בתור חיילים צעירים עד  שהתחילו את הכשרתם כמפקדים.

המסר שאני  מנסה להעביר כאן, הוא שבתור מפקדים לעתיד, בתור מובילים בצה״ל ובאזרחות, בתור אחים גדולים, יש לנו אחריות לחנך את הדור הצעיר- לחנך אותו לאהוב את הארץ, להעריך את הביטחון שיש לו כאן ולהבין שגם עליו חלה האחריות לשמור על הארץ המדהימה שלנו.  רק כך אנחנו נוכל לשמור על קצינים בעלי רצון להצליח בצה״ל ובכך לשמור על צה״ל כצבא האיכותי בעולם.

המיון שלי
מאת נטע בן דוד, חניכת כיתה י' בפנימייה הצבאית

כיוון שלמדתי בריאלי מכיתה א' שמעתי רבות על הפנימייה הצבאית ועל גדולי האנשים שהתחנכו בה. בכיתה ט' הגיעו לכיתה שלנו שני פנימיונים וסיפרו לנו על הפנימייה ועל תהליך המיון לפנימייה .  גם כשהייתי קטנה אהבתי לדבר על הצבא וללמוד על יחידות מובחרות, אהבת הארץ תמיד הייתה חלק ממני והחלטתי שאני רוצה לנסות ולהתקבל.

התייעצתי עם האנשים הקרובים אליי וניגשתי אל השלב הראשון- בחינת הפסיכוטכני, בחינה שמטרתה לשקף את אישיותו של הנבחן ואת כישוריו. ישבתי במשך חמש שעות, פטרתי את הבחינה ובסופו של דבר נודע לי שעברתי לשלב הבא. השלב השני היה יום השדה, יום השדה התקיים בפנימייה. התחלקנו לקבוצות ולכל קבוצה היו שני מפקדים והיינו צריכים לפנות אליהם ב"הקשב המפקד", "כן המפקד" , "לא המפקד" וכן הלאה.   חילקו לנו מספרים וכל אחד נקרא בשם המספר אותו קיבל. תחילה התבקשנו ללמוד קטע אותו קיבלנו ולאחר מספר דקות להציג אותו בפניי הקבוצה ולאחר מכן כל אחד עבר ריאיון אישי בו הוא סיפר על עצמו בהרחבה ודיבר על חייו האישיים. לקראת סוף יום השדה עלינו על אוטובוסים ונסענו ליער הקרוב לפנימייה שם התבקשנו לבצע משימות יחד  כצוות ולעמוד בזמנים שניתנו לנו מראש. לאחר שבועיים זומנתי ללשכת הגיוס בחיפה כדיי לבדוק את הפרופיל הצבאי שלי לקראת שלב המיון האחרון- פלוגת ההכנה.

פלוגת ההכנה נמשכה כשלושה שבועות בחופשת הקיץ. הגענו בלי שום מושג למה לצפות, מה אנחנו הולכים לעבור ובלי שום מושג עד כמה זאת תהיה חוויה משמעותית. קמנו בחמש וחצי בכל בוקר, העמדנו מסדריי ניקיון, ואי אפשר לשכוח את המשפט הקבוע של המפקדים כאשר הם בדקו את החדרים במסדר הבוקר "יש פה אבק" . למדנו כל יום מהבוקר ועד הצהריים, בזמן שחברים שלנו מהבית בילו בים ובבריכה אנחנו למדנו על סוגיי נשקים, איך לפרק נשק ואפילו עשינו תחרויות בין הצוותים. בסופו של כל יום ניתנה לנו שעה אחת להתקלח, לדבר עם ההורים, עם החברים ולעשות את כל הדברים שלא התאפשר לנו לעשות במהלך היום. משגרה חופשית, נוחה, בלי מפקד שפותח לנו שעון כשאנחנו מבקשים לרוץ להביא משהו מהחדר או אפילו לשירותים, הגענו למקום בו הכול מתוזמן, מקצועי ומאתגר.

במהלך הדרך שעברתי גיליתי דברים על עצמי דברים שלא הכרתי קודם. למדתי להתמודד במצבים מאתגרים, לא לוותר למרות הקושי הרב ושאין דבר העמוד בפני הרצון. למרות הזמן הקצר, הכרתי חברים לכל החיים ואף שהיינו יחד רק שלושה שבועות היינו אחד בשביל השני ברגעים הקשים ביותר. גם אם אנסה להסביר כמה החוויה הזו הייתה משמעותית, ערכית, מלמדת ומהנה לא אצליח להביע זאת במילים. ביום האחרון של פלוגת ההכנה היה קשה ללכת הביתה כיוון שהיה ברור שעם חלק מהאנשים שהתחברנו אליהם לא נהיה יחד בפנימייה. נפרדנו מהמפקדים המדהימים, שלימדו אותנו כל כך הרבה והיו לצדנו בחוויה המדהימה הזאת ועשינו מסדר יציאה אחרון הביתה. לאחר שבוע לחוץ, בו התעסקתי רק בלחשוב על האם עברתי את שלב פלוגת ההכנה נשלח אליי מכתב בו היה רשום שהתקבלתי לפנימייה ושבקרוב אתחיל את ההתחנכות בה. לאחר כמה שבועות אחרונים של חופש חזרנו אל הפנימייה לשבוע הקליטה והתחלנו את מסלול השוחר שלנו.

באחד מימיי שבוע הקליטה הוקפצנו בערב אל המסע הראשון שלנו כפלוגה, "מסע שם", כשבסופו גילינו את שם הפלוגה שלנו "פלוגת מילוא" הקרויה על שם נדב מילוא, בוגר פנימייה שהיה מפקד פלוגה בצנחנים ונהרג במלחמת לבנון. עמדנו מול כתובת האש של שם הפלוגה שלנו והמפקד שלנו הקריא כמה מהדברים שהעביר נדב מילוא לפלוגה שלו לפני שיצאו לקרב וביניהם-"הבסיס לכל חייל הוא האדם שבו" שהפך למוטו של הפלוגה. כמה ימים לאחר שהתחלנו את בית הספר יחד יצאנו לסיור בחיפה על מנת להכיר טוב יותר את העיר ולהתמצא בה. נסענו באוטובוס ציבורי יחד להדר וביקרנו בעיריית חיפה. שם ערכו עבורנו חידון עם שאלות על העיר. לאחר מכן נסענו למרכז הכרמל והופיעו עבורנו להקת נוער שלומדת מוסיקה בבית הספר למוזיקה של מועדון הביט.

אני מקווה שנצליח להגיע יחד כפלוגה למטרות שלנו ולעשות הכול בדרך הכי טובה שאפשר.

למה את עושה את זה לעצמך?
מאת השוחרת ליאור אזולאי

"את בסך הכל ילדה בכיתה י', למה את עושה את זה לעצמך ?"
זו השאלה שסובבת אותי מה01.09.2015 ולמען האמת עד היום, שאלה שהמון אנשים לא מבינים.
היום, כתלמידה בכיתה יב' וחניכה בפנימייה הצבאית הגיע הזמן לענות על השאלה הזאת.

זה דבר גדול להסביר ולפרט על המטרה שלשמה אני כאן. מדובר במטרה קטנה המשרתת מטרה גדולה הרבה יותר, ולפרט את כל זה בעמוד אחד – נראה כמשימה בלתי אפשרית ולכן בחרתי לסכם כמה שאפשר במספר נקודות עיקריות.
לפי הגישה שלי, לכל אדם מהרגע שנולד יש מטרה . וביום שבו הוא יגדל וידע מהן השאיפות שלו, העקרונות והיסודות שמנחים אותו , משם אפשר להגיד כי בשבילו – השמיים הם הגבול.

מגיל קטן ובעיקר בשנים האחרונות אני יודעת, אני יודעת מהם היסודות שמנחים אותי. מהם העקרונות המובילים אותי.
תחילה, תחושת המחויבות והשליחות למדינה שלי. היום אני חיה במדינת ישראל, דבר שעד לפני 70 שנה לא היה מובן כלל, שלא נדבר על יותר.. הדורות שקדמו לנו לחמו ואף הקריבו את חייהם על הקמת המדינה, על הבית שלנו, ואני מאמינה כי עלינו לשמור על המדינה בכל מחיר, עלינו לעשות הכל בשביל הדורות שקדמו לנו, דורות העתיד ובשביל המדינה שלנו שתשמר כמו שהיא לעוד הרבה שנים.
כמו שכתוב בשבועת צה"ל אליה במסגרת הפנימיה נשבענו במחצית השנה שעברה, "מוכן להקדיש את כל כוחותיי" – דבר זה אינו מובן מאליו ואפשר להאמין בו באמת רק על ידי תחושת שליחות אמיתית למדינה, לבית, להאמין כי הדברים שאתה עושה הם מתוך מטרה מקודשת וכי עלייך להקדיש את כל מה שיש לך, להשקיע את כל מאמצייך עד קצה גבול היכולת, והכל – בשביל הגוף הזה, בשביל המדינה שלך.

דבר נוסף הוא האמונה בדרך שלי.  חשוב לי לציין כי אני מדברת כאן ממקום של בת, שהגיעה לפנימייה בתוך המחזור הגדול ביותר של בנות, בעלות מוטיבציה ושאיפות שרק הולכו וגדלות בכל יום שאנו נמצאות בפנימייה. אני יודעת כי כל דבר שאתרום בתוך הגוף הגדול הזה יהיה למטרה שאני מאמינה בה. הגנה על המולדת, ועל החירות.  ותמיד נשאלת השאלה כי אם לא אנחנו, אותו הנוער שמתחנך ומתחשל כבר מגיל צעיר, אותם החבר'ה שגאים ונחושים לתת עוד שלוש שנים קודם למה שהם צריכים  בלי בכלל לדעת מה באמת הם הולכים לחוות, מי יעשה את זה ? –זה דבר אשר מעיד על אמונה חזקה בצדקת הדרך. אמונה שזוהי הדרך הנכונה, זוהי דרכנו ואליה נועדנו. אני מאמינה כי נוער שכיום לומד, משקיע וכבר מגיל צעיר מוביל, יוזם – מנהיג!, זה נוער שיודע מה המטרות שלו, ומונע מתוך האמונות שלו, מציב לעצמו יעדים ועושה הכל על מנת להשיג אותם ובצורה הטובה והנכונה ביותר.

האמונה בדרך שלי ותחושת השליחות החזקה שמחזקת ומושכת אותי קדימה- הן אלו שגורמות לי לעשות את מה שאני עושה כיום, לתת את המאה אחוז שלי בדרך שבחרתי – לפי המנון הפנימייה הידוע " הדרך הקשה", בלב שלם ובמטרה לפעול במצוינות רבה בכל אשר אני עושה. אני מאמינה כי כמוני, קיימים עוד בני נוער רבים שמאמינים שזו הדרך ושקיימת בהם תחושת השליחות למדינה – כי אין לנו ארץ אחרת.

 

The post פתיחת השנה בפנימיה הצבאית appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פותחים שנה במכלול הפדגוגי

$
0
0


במישור הדעת

במהלך חופשת הקיץ עמלו אנשי המכלול הפדגוגי על בניית הכשרות בתחומים רבים עבור המורים, כדי להכינם לקראת שנת לימודים, שיעדיה מאתגרים וחדשים. מונו מובילים טכנולוגיים בכל הסניפים, נבנו תכניות פדגוגיות טכנולוגיות מיוחדות. ונבחרו אנשי מקצוע, כאחראים למעבדות המייקרים, שנבנו במהלך הקיץ.

  • מורי המדעים של כיתות היסוד נפגשו כדי לדון בנושאי הליבה ובדרכים המיטביות לשלב את העקרונות המדעיים המרכזיים בפרויקטים בשכבות השונות. נערכה פגישה של שיתוף ומשוב הדדי ופגישה שמטרתה להרחיב ולייעל את השימוש בפלטפורמות ריאלידע ואתר "אופק", העומדים לרשות המורים.
  • השנה ישולבו בפרויקטים במדעים בחטיבות הביניים כלים טכנולוגיים, אשר ישכללו וישדרגו את התוצרים של הפרויקטים ובכך יגדילו את התלות ההדדית והזיקה בין שני התחומים. לשם כך השתתפו מורי המדעים בחטיבות הביניים בהשתלמויות שונות בפאבלאב שבמדעטק ובמסגרות אחרות, ונחשפו לכלים טכנולוגיים שונים, ולאפשרויות השימוש בהם.
  • במסגרת ההיערכות הטכנולוגית הכללית, התקיימו במהלך חופשת הקיץ פעילויות מיוחדות בכל הסניפים, במספר מישורים:
    א) נבנו שני מתחמי מייקרים ("יוצרניים") בסניף מטו"ס וביסוד אחוזה, הכוללים סביבה טכנולוגית עדכנית, כגון: ערכות רובוטיקה, אלקטרוניקה, מדפסות תלת מימד ומכונה לחיתוך בלייזר.
    כמו כן הוקמו חדרי בישול ואפיה, מתחם נגרות, מתחם תפירה, ואזורים המתוכננים לפעילויות של קבוצות הרובוטיקה.
    בתיכון אחוזה הצטייד הסניף בחלק ממתחם המייקרים, אשר ייבנה במלואו לקראת שנת הלימודים הבאה.
    בתיכון הדר שופצו שני חללים גדולים שצוידו אף הם.
    ב) הונחה תשתית פדגוגית ומסגרת תמיכה בסניפים לקראת שילוב הטכנולוגיה בלמידה בסביבת פרויקטים:
    – התקיימו השתלמויות למורים בתחומים שונים בסביבת טכנולוגיה יוצרנית:
    עבודה עם תוכנות ומדפסות בתלת מימד, בקרים מתוכנתים, "טינקרינג" לכיתות היסוד ועוד.
    – התקיימה סדנה משותפת למורים ולתלמידים בפאבלאב (מדעטק) חיפה. התלמידים (מט"צים – מדריכי טכנולוגיה צעירים) מכיתות ח' –יא' מכל הסניפים ישמשו כתומכים טכנולוגיים בכיתותיהם.
    בהמשך, תקיים קבוצה זו מייקטונים (מרתונים) בביה"ס לפיתוח פתרונות טכנולוגיים לאוכלוסיות מיוחדות.
    – בסניפי אחוזה, מטוס והדר מתחזקים אחראי המתחמים את המרחבים, מפתחים אותם ונותנים למורים את הגיבוי הטכנולוגי הנדרש.
    חמישה מבוגרי ביה"ס, שסיימו השנה, עובדים ועוזרים במתחמים השונים בפעילות תכנון, הקמה והקניית ידע לתלמידים ולמורים.
    ג) אנו נערכים בכל הסניפים לקראת פעילות קבוצות הרובוטיקה – קבוצות FIRST: FLL jr, FRC, FTC, FLL – כולן במסגרת "גלקסיה".
    כמו כן פועלת קבוצה תחרותית בארדואינו בתיכון הדר, וקבוצת רחפנים חדשה בתיכון אחוזה.


במישור הפרט

סמינר לקליטה של המורים החדשים
בסוף חופשת הקיץ השתתפו המורים החדשים שנקלטו בבית הספר בסמינר בן שלושה ימים, שונה מהסמינרים שהיו בשנים הקודמות. הסמינר כלל, לצד מפגשים מסורתיים עם מנהלי הסניפים וסיור בהם, סדנה פעילה בנושא "מיומנויות הנחיה", שאותה העבירו מנחים מקצועיים מבית מורשה.
בתום הסמינר הוזמנו המורים להשיב על שאלון משוב להערכה של הלימודים בסמינר. 20 מורים השיבו על השאלון, הם מהווים שני שלישיים מהמורים החדשים. כעת אנו בונים דו"ח ממצאים, שתוצאותיו ישמשו בסיס להפקת לקחים ולבניית הסמינר בשנה הבאה.

סקר "סוף הדרך"
במטרה ללמוד על האופן שבו חווים תלמידי כיתות יב' את סדר היום הבית ספרי בתום לימודיהם בבית הספר, הם הוזמנו להשיב על שאלון "סוף הדרך". השאלון נבנה על בסיס השאלון ההסטורי של המכלול הפדגוגי והיגדים חדשים. ההיגדים מרכיבים תשעה ממדים שונים: הערכה של בית הספר וגאווה בו, הקשר עם החונך, הקשר עם המורים בבית הספר, תחושה של קבלת כלים חברתיים ולימודיים ועוד.
התלמידים השיבו על השאלון במהלך חודש יוני 2017 באמצעות האינטרנט 2017.
240 תלמידים המהווים מחצית מהלומדים בשכבה השיבו על השאלון.
בשלב זה אנו עסוקים בלמידה של הממצאים שעלו מתהליך ההערכה זה.

 

במישור החברה

השבוע הושק בניין "היכל אליהו" ביסוד אחוזה. בקומה הרביעית של הבניין נפתח "מרכז לתרבות וליצירה יהודית ישראלית", בשיתוף פעולה עם עמותת "בית מורשה".
מטרת המרכז לטפח שיח תרבותי מגוון, הפועל מתוך אחריות חברתית ומעודד מפגש אנושי בין מגזרים וקבוצות שונות. התכניות במרכז תהיינה פתוחות לקהל הרחב, והן תחלנה לפעול מיד לאחר ראש השנה.

The post פותחים שנה במכלול הפדגוגי appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פתיחת השנה במטו"ס

$
0
0

הכנות לשנה החדשה, חידושים ומפגשים במהלך החופש הגדול.

מתחם מייקרים חדשני, מגוון ומעורר השראה, המתין לתלמידי מטו"ס עם פתיחת שנת הלימודים.
במהלך חודשי הקיץ נערכו שיפוצים רבים והוקם "מתחם מייקרים", המשתרע על פני כ- 250 מ"ר, שבו תתקיים פעילות טכנולוגית עניפה של תלמידינו לאורך השנה.
במתחם ישנן מדפסות תלת מימד, מדפסות לחיתוך לייזר ומכונה לחיתוך מדבקות. לצד המתחם הטכנולוגי הוקם חדר "מלאכה קלה" לבניית רובוטים, עם בקרים מתוכנתים ושימוש בבקרים של "ארדואינו".
בנוסף, נרכשו עשרות מחשבים ניידים נוספים לשימוש התלמידים לצרכיהם הלימודיים.
זאת ועוד, הוכשר מתחם נוסף עבור כיתות היסוד הצעירות בו התלמידים יעסקו בפעילויות שונות לפיתוח החשיבה היצירתית שלהם, כמו כן, המרחבים השונים שופצו ונרכש עבורם ציוד חדש.
בשנת הלימודים שחלפה ובמהלך חופשת הקיץ, צוות המורים עבר השתלמויות שונות בתחומי הטכנולוגיה, ועמל על כתיבת תכניות פדגוגיות טכנולוגיות מקיפות לכלל תלמידי מטו"ס. המתחם החדש יאפשר למורים להוציא את התכניות לפועל, ולהגשים את חלומותיהם יחד עם התלמידים.

במהלך החופש הגדול נערכה השתלמות של "מט"צים" – מדריכי טכנולוגיה צעירה. ההשתלמות כללה את תלמידי חטיבה תיכונית שהתקיימה בפאב-לאב שבמדעטק.
במהלך ההשתלמות, התלמידים ביקרו ושוחחו ב"יד עזר לחבר" עם אזרחים ותיקים על האתגרים העומדים בפניהם בחיי היום-יום, בהמשכה התלמידים התחלקו לקבוצות עבודה, ויצרו פרויקטים טכנולוגיים לרווחת הגיל השלישי, וזאת בעזרת תוכנות שלמדו ותרגלו בפאב- לאב.

מפגש מאתגר ומקרב בירושלים ובסביבתה נערך במהלך החופש הגדול בין תלמידינו לבין תלמידי בית הספר "אלבירוני" שבג'דידה מכר. "המסע המשותף" נערך שלושה ימים וכלל תחנות רבות מלמדות ומעשירות, מחברות, מקרבות ומעוררות מחשבה.
הייתה זאת הזדמנות ליהנות, לצחוק, לאכול יחד, לדבר ולסכם פעילות שהתקיימה לאורך השנה.

           ​

פותחים שנה במטו"ס

נרגשים, חוששים, מצפים ושמחים, התייצבו כל תלמידי מטו"ס ומוריהם לטקס פתיחת שנה חגיגי שנערך עם הצלצול הראשון לשנת הלימודים תשע"ח. ברחבת האמפי התקיים טקס בהובלת תלמידי כיתות ט', ובאולם הכנסים התקיים טקס מרגש במיוחד עבור תלמידי כיתות א' הצעירים.

מפגשי גיבוש מהנים ומפגשי היכרות של מורים עם תלמידים חדשים נערכו במהלך ימי החופש האחרונים ואפשרו התחלת שנה נינוחה לכולם.

שגרת לימודים של הימים הראשונים.

במסגרת לימודי המדעים, תלמידי כיתות ה' הספיקו, כבר בימי הלימוד הראשונים, לבקר במכון הביולוגי שבגן החיות. במקום נערכה פעילות בנושא התאמת מבנה הגולגולת לסוג המזון של בעלי החיים. התלמידים צפו בבעלי החיים שבגן החיות והתנסו בפעילות במעבדה. החומרים שאספו ישמשו אותם במהלך הלימוד בכיתה.

תלמידי היסוד ערכו מפגשים ביקורים בבית הכנסת הסמוך לבית ספרנו, ופגשו את הרב גינצבורג ושוחחו  על חגי תשרי.

לכך נוספה חוויה יוצאת הדופן לתלמידי כיתות ב'.

כחלק מלימודי התורה, לאחר שלמדו בכיתה על הדרך הייחודית לכתיבת ספרי התורה, הם פגשו סופר סת"ם אשר סיפר להם כיצד הוא כותב את ספרי התורה, תפילין ומזוזות.

הסופר הראה לילדים את כלי הכתיבה שלו, הדגים כיצד הוא כותב על קלף ואף ניתנה להם הזמנות לכתוב בעצמם בעזרת קולמוס טבול בדיו על גבי פיסת קלף. לאחר התנסות זו, הם עלו לבית הכנסת שם הרב גינצבורג פתח בפניהם את ארון הקודש, ולקול קריאות ההתפעלות של ילדיכם הרב הציג את ספרי התורה שבמקום, את הכתרים, הפעמונים, הטס המקשטים את ספרי התורה והם יצאו בריקודים ושרו  שירים שונים בקול גדול .

סיום האירוע היה מרגש ביותר – הילדים הוזמנו לעמוד לפני ארון הקודש כשמעל ראשיהם נפרשה טלית גדולה, הרב תקע בשופר והילדים, בעיניים עצומות, ביקשו משאלה אישית.

כמיטב המסורת הבית ספרית ובמסגרת נתינה לקהילה התחילה מועצת התלמידים באיסוף מצרכי מזון לקראת חגי תשרי, וכמובן גם בהתנדבות השבועית ב"לקראת שבת".

The post פתיחת השנה במטו"ס appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פתיחת השנה ביסוד הדר

$
0
0

לאחר סיום תהליך הקניית הקריאה בכיתה א', הילדים יכולים להינות מספרי קריאה שונים.
השנה נעודד את הקריאה בדרכים שונות. אחת מהן היא קריאה בתחום אישי, המעניין כל ילד.
לכן אנו פותחים את הבוקר בקריאת בוקר, בה כל ילד מביא מביתו ספר אותו הוא אוהב.
לאחר הקריאה הילד ממליץ לחבריו על הספר אותו קרא ומספר מה אהב בו ומדוע כדאי לקרוא אותו.

נעים וכיף לפתוח את הבוקר בקריאה רגועה ובעיקר תרגול נהדר!!

פאבלאב

כיתות היסוד בהדר, משלבות השנה את למידת הפרויקטים במדעים במעבדת הפאבלאב שבמדעטק.
בשיעורי יוצרן דיגטלי התלמידים הופכים ליוצרנים (מייקרים). התלמידים יפעילו מגוון של כלים טכנולוגיים, ביניהם: מדפסת תלת מימד, מכונת חיתוך לוחות בלייזר, פלוטר מדבקות וחיתוך נייר, וייתכן שאף יגיעו השנה לשימוש בבקר ארדואינו וחיישנים. תפעול הכלים נעשה בעזרת תוכנות מחשב לתכנון ושרטוט גוף בתלת-מימד, תכנון ושרטוט צורות בדו-מימד ובכלי לתכנות ארדואינו.
התלמידים יפיקו פרויקט אישי הקשור בתוכנית הלימודים במדעים ובסוף יעבדו בצוות ליצירת תוצר גדול  (קבוצתי או כיתתי). המטרה היא שכלים אלה ישמשו אותם בפרויקטים במקצועות שונים השנה ובשנים הבאות.
בתמונות, תוכלו לראות את תלמידי כיתות ו' רוכשים מיומנות חדשות בתוכנת Tinkercad, תוכנה לעיצוב בתלת מימד.

 

טקס פתיחת שנה"ל תשע"ח

"..ושוב נצאה אל הדרך…"

תלמידי כיתות ו', פתחו את שנת הלימודים בטקס חגיגי ומרגש שהתקיים לכלל תלמידי ביה"ס. הטקס כלל קטע נגינה, שירים וקטעי קריאה שונים, אשר את חלקם כתבו התלמידים בעצמם.
בין קטעי הקריאה, הוצגו חוויותיהם של הילדים מהחופש הגדול וכן תפילותיהם וציפיותיהם לשנה החדשה.
את הקטעים והשירים, למדו הילדים במהלך החופשה בכוחות עצמם.
בסיום הטקס, העניקו ברכות סמליות וסוכריות לכל הכיתות.
תלמידי השכבה הבוגרת, הציגו, שרו וקראו בצורה רצינית, נעימה ועם המון חן.
היה זה בהחלט פתיח נפלא לתחילתה של שנה חדשה….

שנה טובה ומבורכת לכולם!

The post פתיחת השנה ביסוד הדר appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.


פתיחת השנה ביסוד אחוזה

$
0
0

עוד רגע מתחילים……

חודשי הקיץ חלפו עברו ויצאנו לדרך.
במהלך הקיץ התכוננו לפתיחת השנה במלוא המרץ.
הכנו תכניות לימודים, הוספנו תחומים ונושאים מגוונים,
עמלנו על הכנת הבניין החדש עבור התלמידים והמורים,
יצרנו מתחם "מייקרים" (יוצרנים), בו ילמדו מקצועות טכנולוגיה מגוונים,
תפירה, רקמה, בישול, נגרות, פוטושופ, הדפסת תלת מימד, רובוטיקה ותכנות.

"הכבישים חדשים, נעליים
נקנו רק אתמול,
אך ההליכה היא עתיקה ועוברת בירושה"…
יהודה עמיחי

מצפים שהמתחמים החדשים והיפים יתמלאו בתלמידים, והתשתיות האיכותיות ישמשו אותנו לתהליכים פדגוגיים וחברתיים איכותיים, המובלים ע"י צוות יסוד אחוזה המסור והמקצועי.

בקיץ הזה, לצד ההתחדשות וההתרגשות, לצערנו פקד את משפחת הריאלי אסון גדול, כאשר דודי זהר, זכרו לברכה, נפל בתאונת אימונים.
דודי, בוגר ביה"ס הריאלי, אב לארבעה ילדים, שלושה מהם לומדים בריאלי, היה יו"ר ועד ההורים
בסניף יסוד אחוזה וידיד אמיתי של ביה"ס הריאלי.
אנו מחבקים את המשפחה, את גלית, דניאלה, שחר, מאיה ותומר.
שנדע בשורות טובות.
ברכת החלמה לטייס און גוטרמן, בוגר בית הספר שנפצע קשה באותה תאונה.

פתחנו את שנת הלימודים בהתרגשות ובשמחה.
תלמידי מועצת התלמידים ותלמידי כיתה ו"ג בשיתוף עם אליאנה גורדון ורונית שריתי הכינו טקס לפתיחת השנה, בו סיפרו על החידושים הרבים בסניף.
צוות הניהול בירך את קהילת ביה"ס לקראת שנת תשע"ח הבאה עלינו לטובה.
גם את תלמידי כיתות א' קיבלנו בחגיגה.
תלמידי כיתות ב' שרו והופיעו בפניהם, האחים הבוגרים ברכו והעניקו מתנות לצעירים והוצגו תמונות התלמידים החדשים בצירוף שמם, עפ"י הסדר מא' ועד ת'- שיהיה בהצלחה!

 

פעילויות בבוקר שישי
הפנינג חוגים שנה"ל תשע"ח, תודה לניר פרקש על הארגון.
כמו כן, תלמידי כיתות א' והוריהם חתמו יחד על תקנון ביה"ס.

 

מתחם המייקרים
התלמידים החלו ללמוד במתחמים הוותיקים והחדשים.
תלמידי כיתות ג'- ד' החלו בלימודי העשרה בתחומי המנהיגות והמדעים ולמדו- בישול, נגרות, מחשבים, הקמת גינה לימודית ועוד.
תלמידי כיתות ה'-ו' למדו גם הם במתחם המייקרים והחלו בשיעורי נגרות, תלת- מימד ותפירה.

The post פתיחת השנה ביסוד אחוזה appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

תחרויות ותרבות בתיכון הדר

$
0
0

תחרות ערים הבין לאומית במתמטיקה
ביום שישי ה- 27/10/2017 התקיים בטכניון השלב הראשון של תחרות ערים הבין לאומית במתמטיקה לשנת לימודים זו. 44 תלמידים  מתלמידי הכיתה המתמטית ובוגרי המתמטית בכיתות י"א י"ב  השתתפו בתחרות יוקרתית זו.
תחרות הערים נערכת מדי שנה מאז 1980, והיא אחת האולימפיאדות הבינלאומיות החשובות והמעניינות ביותר במתמטיקה , שמיועדת לכיתות ט'-י"ב. בתחרות הערים הראשונה השתתפו שלוש ערים בלבד (מוסקבה, קייב וריגה), אך במהלך השנים הפכה לתחרות בינלאומית גדולה, שמשתתפות בה מעל מאה ערים באירופה, אסיה, אמריקה ואוסטרליה. השאלות של התחרות מחוברות ע"י מתמטיקאים רבים, במוסקבה ובערים אחרות. התחרות מתנהלת בכל הערים כמעט בו זמנית, כאשר לפני כן הצוות המנוסה והמקצועי, בוחר את הבעיות הטובות ביותר, ושולח אותן לכל הערים שמשתתפות בה.
התלמידים מקבלים שתי גירסאות בחינה, ומתמודדים במשך חמש שעות על פיתרון מספר רב ככל הניתן של שאלות, חלקן קשות וחלקן קשות מאוד, ואז בוחרים את הגירסה בה יבקשו להשתתף: הקשה יותר או הרגילה.
תלמידי הכיתה המתמטית משתתפים בתחרות באופן קבוע כבר מכתה ח' של התוכנית.
האימונים לקראת תחרויות אילו נעשים במסגרת שעות ההעשרה של הכיתה המתמטית.

בשנה שעברה זכו בתחרות הערים:
בתחרות לתלמידים עד כיתה י':
מקום שלישי:  אורי שוירץ ( ט')
ציון לשבח: יבגני משליאקוב (ז'), יהב לזר ( ח'), לירז דבורקינד וניר וילקוטני (ט), אוריה גולשטיין ( י'),

בתחרות לכיתות י"א י"ב:
מקום שלישי יובל סלנט ( י"ב)
ציון לשבח:  טל שחנובסקי ( י"א)

שכבת ז'
במהלך חודש אוקטובר תלמידי שכבת ז' נחשפו להתנסויות וחוויות רבות.
ראשית, כ-50 מתלמידי השכבה לקחו חלק בטקס חגי תשרי, איתו הופיעו מול כלל קהילת הסניף. התלמידים הדגימו כישורים בתחום הריקוד, השירה, המשחק והקריינות. הטקס עסק בהתחלות חדשות תוך התבוננות רפלקטיבית פנימה.
בנוסף, לקראת חגי תשרי אספו תלמידי השכבה מוצרי מזון לתרומה, עבור משפחות נזקקות. זאת ועוד, התלמידים השתתפו במבצע התרמה "הקש בדלת" של האגודה למלחמה בסרטן והצליחו לגייס סכום נכבד ביותר.
כל תלמידי השכבה ביקרו במוזיאון חיפה לאמנות מודרנית, בתערוכה "אנונימי-X: סוף עידן הפרטיות." התערוכה עוסקת בטשטוש הגבול בין המרחב הציבורי לבין המרחב הפרטי, בתופעת ה"סלבריטאות", במציצנות – הנושאים הבוערים של המאה העשרים ואחת.
תלמידי השכבה יצאו לגיחה בת יומיים בסוף חודש אוקטובר. הגיחה, בהובלת מורי הגדנ"ע וצוות המש"צים, כללה התנסות פעילה בקבלת אחריות אישית וקבוצתית, עצמאות ובגרות, תוך התנסות בתחום השדאות והטיילות כמו בישול ארוחה והקמת אוהלים באופן עצמאי. התלמידים נחשפו  לנושאים של שנת המצווה – יהדות ומקורה – ולמדו על בית שערים ופועלו של רבי יהודה הנשיא.

צורכים תרבות – מוזיאון חיפה
במסגרת שיעורי תרבות יהודית ישראלית, תלמידי שכבת ח' חקרו את עולם השופרות על כל גווניו וסוגיו.
בהגיע שלב התקיעה, התנסו התלמידים בקול השברים ובקול התרועות.
השופר – המסמל ומבטא את בקשת הסליחה והחרטה על משגי העבר, קולו כשל בכיו של המתחנן לרחמים – לשנה טובה ומתוקה.
בסיום הפעילות התלמידים והתלמידות ברכו יחדיו:
"ברוך אתה ה'…
אשר קידשנו במצוותיו וציוונו לשמוע קול שופר".

ואז, לכמה רגעים שתיקה והקשבה.
כך מתחיל העם היהודי את השנה החדשה – בהקשבה, הרהור וחשיבה.

מזמינים גם אתכם לחשוב על הדרך המיוחדת בה העם היהודי וכל אחד מאיתנו בוחר לקבל את השנה.

גיחה כרמלית בסימן עבודת צוות
תוכנית פעילות הגדנ"ע בבית הספר מהווה נדבך חשוב ומרכזי, במסגרת החינוך הערכי והחברתי. היציאה לשטח מאפשרת לתלמידים להתנסות בדרך בלתי שיגרתית במשימות שונות, כמיומנויות לחיים. הפעילות מקרבת את המשתתפים בה לארץ, לאנשיה ולמורשתה.
תלמידי שכבת ח' יצאו לגיחה בת יומיים בה הכירו את הכרמל – גיאוגרפית, היסטורית ואנושית.
הגיחה המחנאית לכרמל נועדה לתת את הכלים וההתנסות בפעילות שטח לקראת המסעות שיבואו. במהלך הגיחה התנסו התלמידים בפעילות  ODT – Out Door Training – פיתוח מיומנויות של עבודת צוות על ידי התנסויות שונות.

תחרות מאסטר שף עבודת צוות – שכבת ח'
במהלך הגיחה לכרמל התקיימה תחרות מאסטר שף עבודת צוות לשנת 2017.
חוליות המזון השונות, שהגישו מועמדות, נבחנו על ידי צוות המש"צים, לפי הקריטריונים:
שיתוף פעולה במהלך קביעת התפריט, הרכישה ובעיקר בזמן הבישול,
הגשה אסתטית,
יצירתיות וטעם.
בתחרות זכו בכרטיסי קולנוע לערב צוותי – עומר, דוד ועמית.
יצאנו שבעים! ברכות לזוכים.

השתלמות בתוכנות ובמדפסות תלת ממד לקראת פרויקט בהיסטוריה – שכבת ח'
תלמידי כיתות ח1' ו- ח2', הלומדים היסטוריה במחצית זו, השתלמו בהפעלת תוכנת מדפסת תלת ממד, לקראת שלב תכנון, עיצוב וייצור טבעות חותם וחותמות לפי מודלים מימי הביניים.

 

The post תחרויות ותרבות בתיכון הדר appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פעילויות באשכול הגנים הירוק

$
0
0

סובלנות
יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, פתח את הנושא "ערך הסובלנות" גם בשני האשכול שלנו.
שולחן הזיכרון, עליו תמונותיו ותמונות מחייו של רבין חיכה לילדים במפגש הבוקר.
לאחר שיח מעניין של השערות ומחשבות לגבי יום זה, הקדשנו מפגש מרגש על חייו, פועלו למען השלום ועל עצרת השלום.
הקשבנו לשיר לשלום ושוחחנו על שקרה: על אדם שרצה לפגוע באחר עקב דעותיו השונות, וחשבנו כיצד אנחנו בחיי היום יום בגן יכולים לפעול, כאשר איננו מסכימים זו עם זה.
לסיום, חתמנו כולנו על יצירה לשלום ובמרכזה תמונתו של רבין והמילה ״שלום״, שהוצגה על דלת הכניסה לגן. בהמשך עסקנו בנושא דרך אמצעים ספרותיים ולמדנו על סובלנות וחברות ועל פתרון קונפליקטים בדרכי שלום. ערכים חשובים אלו ילוו אותנו בתקופה הקרובה בפרט ולאורך השנה כולה.

פתיחת הספרייה
בשבועות האחרונים למדו הילדים הצעירים בגן ניצנים כיצד נוצר הספר – משלב הרעיון הדימיוני שבראש ועד להוצאת הספר בבית הדפוס.
ילדינו הקטנטנים המציאו סיפור משלהם על ילד קטן שיצא לטייל ובדרך פגש אריה, זברה ואפילו את חילזי חילזון. בהמשך פגשו כל החבורה את הנחליאלי ואת ההיפופוטם וכולם יחדיו חגגו יום הולדת לסתיו.
לאחר מכן, ביקרו הילדים בספריית בית בירם וצפו בילדים הגדולים קוראים ונעזרים בספרים, ושמעו מהספרנית על כללי ההתנהגות בספריה.
הנושא נחתם במסיבת פתיחת הספרייה וראשית השאלת הספרים בתיק האישי, שעוצב על ידי הילדים עצמם.
קריאה נעימה.

מפגש עם המאיירת נורית צרפתי
במסגרת סל תרבות, נפגשנו בגננו עם המאיירת נורית צרפתי.
כהכנה לבואה למדנו על חייה, על פועלה בספרות הילדים ועל מקצועה כמאיירת, קראנו את ספריה מלאי הדמיון, פעלנו ויצרנו בעקבותם.
המפגש המרגש עם נורית כלל הסבר על תהליך האיור המאפיין אותה, בשיתוף מלא עם הילדים: נורית והילדים המציאו יחד סיפור חדש, ונורית איירה אותו ממש לנגד עיניהם, תוך שהסבירה בסבלנות ובחיוך על יצירתה.
לסיום, שאלו הילדים את נורית שאלות שהכינו מבעוד מועד לגבי מקצועה ואיוריה המיוחדים, והיא השיבה בהתרגשות רבה.

לטיול יצאנו
כחלק מהעשייה ה"ירוקה של האשכול" ועידוד החיבור לטבע, הגנים הבוגרים יוצאים בכל יום שני ל"יום ביער", בחורשת איינשטיין בסמוך לגן.
ההליכה לחורשה אורכת כ- 20 דקות, ואנו מנצלים את הזמן לשיר שירי בוקר, שירים המעודדים מודעות פונולוגית ושירי משחק ושעשוע.
מיד עם ההגעה לחורשה הילדים מתחילים בפעילות חקר ומשחק עשירה. אנו מביאים את חבל הטרזן האהוב על הילדים, מחברים אותו לאחד העצים כדי שהילדים יוכלו לטפס ולהתנדנד.
לאחר כשעה של חפירות באדמה, חריטות על הקרקע, בנייה באבנים, חקירת הצומח והחי בסביבה ושלל משחקי דמיון, יוצאים למסע מעניין במעלה החורשה.

The post פעילויות באשכול הגנים הירוק appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

אימון סוכות, איתנות ונחישות בפנימייה הצבאית

$
0
0

אימון קליעה פלוגת מילוא (י') סוכות 2017,
מאת החניך אביב רום
שמי אביב רום מפלוגת מילוא, ורציתי לספר לכם על אימון הקליעה שעברנו כפלוגה בין התאריכים השמונה באוקטובר עד העשרה באוקטובר:
לפני האימון היו לנו שיעורי קליעה ובהם למדנו על חלקי הנשק ואיך הוא פועל, ובנוסף למדנו על מצבי ירי שונים.

התרגשתי מאד לפני האימון, חיכיתי לזה כבר כשהתחלנו את שיעורי הנשק.
התעוררנו ביום ראשון בשעה שלוש לפנות בוקר, והתחלנו במסדר בוקר.
לאחריו ביצענו העמסות למשאית ומיד לאחר מכן עלינו על האוטובוס לכיוון בא"ח כפיר, הנקרא גם מחנה פלס.
כשהגענו התחלנו לפרוק את כל הציוד, בנינו את המחנה, ניקינו אותו ולאחר מכן אכלנו ארוחת בוקר.
האוכל שקיבלנו היה מנת קרב אחת לחולייה של ארבעה אנשים, אני אישית די אהבתי את מנת הקרב. לאחר מכן נכנסנו אל תוך הבסיס כדי לבצע אימון אחרון בסימולטור הירי "בגירה", לפני המטווח. בסימולטור הלך לי די טוב והצלחתי להשלים מקבצים מאוד טובים.
מיד לאחר מכן  חזרנו אל המחנה כדי לחתום על הנשקים האישיים, ובהמשך היום הגענו אל המטווחים וכל כיתה קיבלה מטווח. במטווח עשינו ירי בחונכות צמודה ולאחריו שלושה מקצי איפוס. בהתחלה הלך לי לא כל-כך טוב, אבל לאט לאט השתפרתי באופן משמעותי.

בדיעבד אני יכול להגיד שהאימון הראשון שלנו כפלוגה היה מאוד מוצלח, כיף ומגבש. זו הייתה עליית מדרגה משמעותית בהתחנכותנו בפנימייה, בכך שזו הייתה פעם ראשונה שלנו שחווינו שטח ולמדנו מה זה אומר לישון באוהל סיירים ולאכול כל היום ממנות קרב.
מבחינה אישית אני מאוד נהניתי באימון זה, מאוד אהבתי ללמוד ולהכיר דברים חדשים, ובעיקר ללמוד דברים שלא ידעתי על חבריי לפלוגה.

איתנות ונחישות
מאת החניך אושר דהן (י"ב)
התבקשתי לכתוב על אחד הערכים במסמך דמות הבוגר של הפנימיה.
לאחר מחשבה בחרתי לדבר על איתנות ונחישות, אבל לפני שאדבר על מה הן בעצם איתנות ונחישות מבחינתי, אני רוצה לצטט קטע קצר שהמפקד הראשון שלי בפנימייה הראל צרפתי מפלוגת אלון נתן לכיתה שלנו (2א) בתחילת הדרך בכיתה י':

"לכל חומות האבן יש סיבה, חומות האבן לא נועדו כדי להשאיר אותנו בחוץ.                              חומות האבן נמצאות כדי לתת לנו סיכוי לראות כמה חזק אנחנו באמת רוצים משהו.
החומות שם כדי לעצור אנשים שלא רוצים את זה מספיק.
חומות האבן נועדו בשביל אנשים אחרים."

כן, אני שומר את הפתק שתלשתי מהפנקס מצ"לים הזה בתחילת הדרכי בפנימיה, והוא תלוי לי על לוח השעם עד היום, אבל לא מפני שלא ידעתי את זה קודם, אלא מפני שזה משהו שהתחברתי אליו מאוד.

עכשיו אדבר קצת על מה זה איתנות ונחישות מבחינתי:
לדעתי הערך הזה הוא משהו שמתחיל בדברים הכי קטנים ומגיע גם לדברים יותר גדולים, לדוגמה – כשאתה עייף במיוחד, אחרי יום שלם שפעלת בכל מקום כל היום, אתה רוצה רק לשים את הראש על הכרית ולומר לעצמך שסיימת את היום, אתה מגיע לרגע הזה ונזכר פתאום שיש לך עוד מטלה אחת שלא סיימת והיית צריך לעשות אותה. ברגע הזה עלייך פשוט לצאת מהמיטה הנוחה, לסיים את הכל עד הסוף ואז רק לחזור אליה.
ניתן להסתכל על ערך זה בדוגמאות יותר פיזיות, כמו לסיים את המד"ס גם אם קשה קצת, וערך זה גם מגיע בסופו של דבר לדברים היותר קשים. אני מדבר יותר על הקושי הפיזי באימונים של הפנימיה, אחרי שכבר באמת לא נשאר לך כוח לכלום בתום כמה ימים – לדעת לאסוף את עצמך ולהגיד "אין מצב שאני מוותר עד שאני מגיע לסוף, כשאני מרגיש שעשיתי הכל בצורה הכי טובה שיש".

בגדול הערך הזה הוא ההבנה שאין דבר כזה בלתי אפשרי. שאפשר להשיג כל דבר שרוצים כל עוד אתה נחוש ויש לך את האש בעיניים להשיג את המטרה שלך, וכל עוד אתה איתן וחזק מספיק בשביל לעמוד באתגרים, שהדרך למטרה הזאת שאתה רוצה להגיע אליה מציבה לך.

הערך הזה פוגש אותנו הרבה ביום יום בעיקר במילים "אתה מוותר לעצמך" ולדעתי הערך הזה קשור לא רק בדמות ובאופי של בנאדם שלא מוותר לעצמו, בנוסף על כך הוא מתקשר גם בפן המנהיגותי.
לפחות לדעתי, כל מפקד שיהיה נחוש ואיתן יהווה דוגמה אישית לחיילים שלו. מובן שדבר זה גם יתרום לו בתור מפקד על ההובלה וההנעה של הכוח שלו, ובנוסף הוא יעביר לפקודים שלו את המסר – שאין דבר שהוא בלתי אפשרי, ושהם יכולים לעשות כל דבר ולהגיע לכל הישג או מטרה שאליהם יבחרו להגיע. זה גם מתקשר למקצועיות, או במילים אחרות: אין חומות שאי אפשר לשבור.

אני מצרף תמונות מאימון נוהל הקרב שעברנו בחופשת סוכות, שהוא כשלעצמו שיעור קטן באיתנות ונחישות.

The post אימון סוכות, איתנות ונחישות בפנימייה הצבאית appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פעילויות וחידושים בתיכון אחוזה

$
0
0

שמות לכיתות

שם פרטי הוא שם המייחד את הפרט. בחירת שם הוא אירוע חשוב: ההורים קוראים בשם לילדיהם, מובילי פרויקטים (למשל בהייטק) מכנים את הפרויקטים שלהם בשם, גם יחידות צבאיות (בעיקר מובחרות) מאמצות לעצמן שמות במטרה לחזק את גאוות היחידה.
תחושת השייכות והמשפחתיות שכה מאפיינת את תיכון אחוזה הובילה אותנו ליוזמה חדשה:
שם לכל כיתה. בנוסף לייצוג המספרי של כל כיתה (למשל ח'9, ז'10 וכו') נבחר לכיתה שם פרטי שילווה את התלמידים לאורך לימודיהם בחטיבה. שמות הכיתות שנבחרו בכל שכבה היו סביב יסוד מארגן: בשכבת ז' –אבני חן, בשכבת ח' – כוכבים וגרמי שמיים ובשכבת ט' – הרים בארץ.

התהליך שהתקיים בכיתות לבחירת השם היה מושכל, וזימן חקירה והעמקה לימודית וערכית. בסיומו נחשפו השמות בכנסים שכבתיים, במהלכם כל כיתה הציגה את שמה הפרטי, את הרציונאל לבחירתו ואת התאמתו לאופי הכיתה. את שלטי השמות הכינו תלמידים מהשכבה במתחם המייקרים באמצעות מחרטת לייזר.

שגרירים צעירים – בבוסטון

לאחר שנה של עבודה מאומצת ולמידה אינטנסיבית ומעמיקה, יצאה בחול המועד סוכות משלחת של 49 "שגרירים צעירים" וארבע מורות מלוות, למסע בן עשרה ימים לארה"ב.
תחנתם הראשונה הייתה בירתה, וושינגטון, שם שמעו השגרירים הסברים על שיטת הממשל והתוודעו לסמלי השלטון הדמוקרטי: הבית הלבן הפנטגון והקונגרס ולאנדרטאות של אישים שהטביעו את חותמם בהיסטוריה של ארה"ב.
בנוסף ביקרו במוזיאון השואה, במוזיאון התעופה והחלל ובמוזיאון החדשות.
תחנתם הבאה הייתה ניו-יורק "עיר האורות", בה ערכו סיור פנורמי, ביקרו במוזיאון התאומים ובסנטרל פארק.
גולת הכותרת של המסע הייתה האירוח של תלמידינו אצל משפחות יהודיות בבוסטון, שילדיהם לומדים בבית הספר "סולומון שכטר". עיתוי ההגעה לבוסטון במקביל לחג הסוכות, היה הזדמנות עבור תלמידינו להתוודע למנהגי החג בקהילה היהודית בארה"ב, ולדרכי שימור הזהות היהודית שם.
בבוסטון השתתפו השגרירים בחגיגות שמחת תורה בבית-הכנסת בניוטון, ולקחו חלק בפעילויות וסדנאות בבית הספר. בנוסף, סיירו באתרי מורשת בבוסטון: בית הממשל, דרך המייסדים, אנדרטה לזכר השואה וביקרו במוזיאון המדע.

תלמידינו ייצגו את בית הספר בכבוד רב. הם קצרו מחמאות ושבחים על התנהגותם הראויה והמכבדת. השגרירים גם העבירו לתלמידי "סולומון שכטר" פעילויות משובחות ואיכותיות בנושא מדינת ישראל.

יום גיבשון

כבכל שנה, גם השנה נערכה פעילות גיבוש לשכבת ז׳ לקראת ראש השנה, במטרה ליצור זהות כיתתית ולהגביר את תחושת השייכות לסניף תיכון אחוזה.

השנה יצאה השכבה לפעילות בפארק הקישון.
בתחילת היום הכינה כל כיתה ארוחת בוקר משותפת, ולאחריה פעלו התלמידים בתחנות שונות ומגוונות: תחנות ספורט, תחנת שירים ותחנה גיאוגרפית, שבה חקרו את המקום.
לקראת הצהריים קיימה כל קבוצת חונכות טקס תשליך משמעותי, שבו נפרד כל אחד מהתלמידים מהרגל שהרגיש שמעכב אותו.

אין ספק שיום זה תרם לגיבוש הכיתתי ולאקלים השכבתי.

The post פעילויות וחידושים בתיכון אחוזה appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

פעילויות בתיכון אחוזה

$
0
0

יום שדה בשקמונה לשכבה ז'

תלמידי שכבה ז' יצאו ליום שדה בחוף הים בשיקמונה, כחלק מהפרויקט בביולוגיה של השכבה. התלמידים ביקרו גם בשכונת עין הים, כחלק מהפרויקט הקהילתי.

יום המעשים הטובים

ביום המעשים הטובים, 28/03/17, חזרו תלמידי כיתות ח'10 וח'11 לשכונת עין הים ועבדו בגינה הקהילתית בהכשרת חלקות, בניקוש ובשתילה.

יזמים צעירים בתיכון אחוזה

לפני חופשת הפסח, התקיים יריד יזמים צעירים בקניון חיפה. תלמידינו הציגו בגאון את המוצר שלהם הנותן פתרון לטריות וחיי מדף ארוכים יותר לפירות ולירקות. לאחר שלב א' בתחרות האזורית, עלתה הנבחרת שלנו לשלב ב' ונבחרה לייצג את חיפה ביריד הארצי, תחת פרויקט היזמים הצעירים. שם הפריט אותו מייצרת החברה – vegicare – מסייע לשמירת טריות ירקות ופירות, תוך הארכת חיי המדף שלהם במקרר. בהצלחה ליזמים ולמובילתם – איריס זליאט.

תלמידי בית הספר יצאו לרוץ

באירוע "צאו לרוץ" שנערך במרכז הכרמל ביום שישי, 21/04, השתתפו תלמידי בית הספר הריאלי, מכל הסניפים. על כל ק"מ ריצה תורמים הרצים סך של 20 ש"ח. סניף תיכון אחוזה ביקש להפנות את התרומה לעמותת "שילה" המטפלת בניצולי שואה.

פעילות משותפת עם בי"ס "צליל ים"

כיתה ח'9 יצאה עם תלמידי בית ספר "צליל ים" לפעילות משותפת בפארק הגשרים התלויים בנשר.

פעילות ליום הזיכרון לשכבות ז'-ח'

לקראת יום הזיכרון קבוצת הפעילות ב"חממה התרבותית" הפועלת בסניף, תכננה והעבירה לתלמידי שכבות ז' ו-ח' יום עיון בנושא "40 שנה למבצע אנטבה".
יום העיון כלל צפייה בסרט "מבצע אנטבה" ולאחריו דיון בדילמות ערכיות שעולות מתוך האירוע.

טקס יום הזיכרון בבית בירם

בטקס יום הזיכרון המסורתי בבית בירם, צעדו תלמידי שכבת ט' על הדשא, ביחד עם תלמידי התיכון, הפנימיה הצבאית, מורים ובוגרים. לאחר מכן התקיימה פעילות הדרכה בפנימיה הצבאית. תלמידי שכבות ז' ו-ח' צפו בטקס ולאחר מכן צעדו לתיכון אחוזה, שם התקיימו שעות מחנך ומפגשים בנושא זיכרון והנצחה.

משלחת מיוון מבקרת בתיכון אחוזה

לכבוד יום הזיכרון ויום העצמאות, התארחה בארץ משלחת תלמידים מיוון. את המשלחת ארחו תלמידים מכיתות ח' – ט'. האורחים השתתפו בטקס יום הזיכרון בבית בירם, וביקרו בחדר הזיכרון בפנימיה הצבאית. בערב בילו עם חבריהם, בחגיגות יום העצמאות, והיום זכו לאירוח נדיב, כולל הפעלות, סדנת תופים וארוחת צהריים כיד המלך, בחסותה של משפחת קהת.

מסע כיתות ז' לירושלים

תלמידי כיתות ז' יצאו למסע בן שלושה ימים לירושלים. היום ראשון למסע שכבת ז' הסתיים בהצלחה, לאחר שהתלמידים סיירו, בין היתר, בדרך בורמה. ביום השני סיירו התלמידים בעיר העתיקה וברובע היהודי. את יומו השלישי של המסע העבירו התלמידים בסיור מודרך בהר הרצל ושבו הביתה שמחים ומרוצים.

מסע כיתות ט' לגליל

שכבת כיתות ט' יצאה למסע בן ארבעה ימים לגליל. ביומו הראשון של המסע ביקרו התלמידים בצפת ובנחל עמוד. הביקור ביומו השני של המסע התרכז בנחל מירון ובהר מירון. ביומו השלישי של המסע טיילו התלמידים בנחל מורן ונחל כזיב עליון ואת יומו האחרון של המסע קינחו התלמידים בנחל כזיב.

תלמידי ט'10 מבקרים בתערוכה

תלמידי כיתה ט'10 ביקרו בתחילת חודש מאי בתערוכת הגרפיטי של אומן ציורי הרחוב, בנקסי. דרך ציורי הגרפיטי מבטא האומן את מחאתו על אי צדק חברתי, על עוולות ועל פגיעה בזכויות אדם. נושאים אלה הם במוקד לימודי ההיסטוריה בכיתה ט'10, והתערוכה נועדה להיות מקור השראה והעשרה לתלמידים בפרויקט שלהם. הביקור לווה במשימות אישיות וקבוצתיות, בדגש פרשנות ונקודות מבט. התלמידים גילו עניין רב ומעורבות רבה במהלך הביקור בתערוכה ובפעילות בה.

 

 

The post פעילויות בתיכון אחוזה appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

חדרים – בית מורשה בריאלי


מסעות, טיולים ולימודים במטו"ס

$
0
0

מסעות וטיולים

גיחה מחנאית לכיתות ח' בכרמל
במהלך לימודיהם בביה"ס, יוצאים התלמידים לפעילויות רבות ומגוונות: טיולים, מסעות, גיחות, שירות לאומי, ימי שדה משימתיים ועוד.
היציאה לשטח מאפשרת לתלמידים להתנסות בדרך בלתי שגרתית במשימות שונות, כמיומנויות לחיים. הפעילות חוצה את הארץ לאורכה ולרוחבה ומקרבת את המשתתפים בה לארץ, לאנשיה ולמורשתה. תלמידי כיתות ח' יצאו לגיחה מחנאית בכרמל להכרת יחסי אדם – סביבה, ולהתנסות חווייתית בעבודת צוות קבוצתית. במהלך הגיחה, למדו התלמידים על המערכת האקולוגית המורכבת של המקום, והשפעת האדם על הסביבה. בנוסף לכך, התנסו ב'להסתדר בשטח' – מציאת כיוון, ציוד, מים, מזון, בישול.

גיחה בבית שערים – כיתות ז'
תלמידי כיתות ז' יצאו לגיחה מחנאית ראשונה אשר נועדה לתת להם את הכלים וההתנסות בפעילות שטח לקראת המסעות שיבואו. מטרות הגיחה היו: התנסות פעילה בקבלת אחריות אישית וקבוצתית, עצמאות ובגרות, התנסות בתחום השדאות והטיילות, ובנוסף, לימוד בנושאים של שנת המצווה – יהדות ומקורה – בית שערים וסיפורה.
במהלך הגיחה נחשפו התלמידים לפועלו של רבי יהודה הנשיא וערכים כגון: מנהיגות ואחריות.

גיחה גיבושון לתלמידי – כיתות ו
תלמידי כיתות ו' יצאו לגיחה מחנאית ללילה ראשון מחוץ לבית. מטרות הגיחה היו: גיבוש שכבתי בנוסף להעמקת  הקשר בקרב התלמידים לערכים של אהבת הארץ והכרת נופיה. זאת ועוד, טיפוח מיומנויות למידה וחקר שהשטח מזמן לתלמידים, למידה חווייתית, עבודת צוות ובשיתוף פעולה.
התלמידים טיילו בנחל אלון, נחל נשר ונחל מעפילים.

כיתות ט' יצאו למסע נודד בנגב
תלמידי כיתות ט' יצאו למסע נודד במרכז הנגב, לחוות ולהתנסות בטיול מדברי. במהלך המסע צעדו התלמידים במסלולים המאפיינים את מרכז הנגב, לנו באוהלים, ולמדו על המרחב הפיזי, הביולוגי והאנושי בנגב. היה זה מסע מאתגר במיוחד ולא פחות מגבש רגע לפני שמתחילים את ההכנות לבית בירם.

לימודים משמעותיים לא רק בכיתות ובשעורים

קמפוס מדעי הרוח לכיתות ט'
השנה קמפוס מדעי הרוח לכיתות ט' התמקד בהכרות עם המרחב החיפאי, על סיפוריו ההיסטוריים והעכשוויים, אנשיו ומראותיו, וזאת כפי שלא חוו אותו ילדינו בעבר.
השנה הדגשנו במסגרת הקמפוס, כמו גם בפרויקטים השונים, את עצמאותה של מדינת ישראל מזה 70 שנה. הקמפוס שזר בתוכו מרכיבים בתהליכי למידה משולבת הפרויקטים המתקיימים במקצועות הספרות, ההיסטוריה, האזרחות והערבית. כמו כן, ניתן דגש על עשייה אזרחית פעילה בקרב קהילות מגוונות החיות בעיר. הכרנו את הסיפורים ההיסטוריים השזורים בעיר, ודרכם את סיפוריה של המדינה כולה: הן בפן ההיסטורי והן בפן הספרותי. התכנים, הסדנאות והמפגשים ישמשו קרקע פורייה לעשיה לימודית של התלמידים בפרויקטים השונים.
כחלק בלתי נפרד ממהות הקמפוס, סיירו הילדים במרחבים השונים בהליכה רגלית, או באמצעות שימוש בתחבורה העירונית הציבורית.

סיור לימודי בגיאוגרפיה לכיתות ח'
בלימודי הגיאוגרפיה שותפים התלמידים לפרויקט "על אש קטנה בקצה הקרחון". בפרויקט זה הם מתמקדים בנושא ההתחממות הגלובלית והקשרו לאקלים ומזג האוויר.
במהלך הפרויקט יעסקו בשאלה הפוריה: "כיצד נתמודד עם תופעת ההתחממות הגלובלית, מבלי לפגוע ברמת החיים שלנו?" תוצר ההבנה שלהם יעסוק בבנייה מודעת אקלים.
על מנת להרחיב את הבנת התלמידים בנושאים הללו, וכדי לאפשר להם להתנסות במדידות מזג אוויר, יצאו תלמידי כיתות ח'5 וח'8 לסיור בחיפה. בסיור נבדקו נתוני מזג אוויר בעזרת מכשירי מדידה מטאורולוגיים.

קמפוס מדעי לכיתות ז'
במסגרת לימודי הביולוגיה בכיתות ז', נלמד השנה לערוך מיני מחקר שדה בתחום האקולוגיה.
בצד השיעורים התיאורטיים והפרויקטים היישומיים המתקיימים בכיתה ובמעבדה, אנו משתדלים להמחיש ולהרחיב את היכרותם של התלמידים עם סביבתם הטבעית, עם התנאים הפיזיים והגאוגרפיים השוררים בה, עם התופעות המתרחשות בה ועם מגוון בעלי החיים והצמחים הגדלים ומתפתחים בה, על אופני התאמתם למקום מחייתם.
תלמידי כיתות ז'5 ו- ז'7, יצאו לחוויה לימודית מיוחדת – "סמינר מדעי", בסביבה של חוף הים התיכון.
"הסמינר המדעי בחוף הים" התקיים על קו המים, בחוף דור (טנטורה).
במהלך הפעילות התנסו התלמידים בהפעלת מעבדה ניידת של חיישנים והקמת תחנת מיקרו-אקלים, סיור היכרות עם המבנה הגיאומורפולוגי של החוף והכרת צמחי החולות וצפייה בהתנהגות בעלי החיים בחוף הסלעי.

     

שגרת היום, כינוסים וטקסים, חממ"ות ושעורים יצירתיים.

לומדים מדעים בכיתות היסוד
תלמידי כיתות ד' משתתפים בשעורי "טינקרינג". שילוב של אומנות מדעים ויצירה, ובעיקר פיתוח חשיבה יצירתית. במהלך השעורים התחילו הילדים ליצור מריונטה, ולמדנו על החשיבות של בחירת החומרים הנכונים כדי ליצור תנועה.
תלמידי כיתות ג' יצאו לגן החיות הסמוך לבית הספר, לראות במו עיניהם מה מקורו של השופר. תוך כדי סיור בגן, למדו הילדים על בעלי חיים בעלי קרניים (צבי, אייל ויעל), התמקדו במבנה הקרן, תפקידה וחשיבותה בחיי בעל החיים, וניצלו את השהות במקום לצפייה בבעלי חיים נוספים: סוגי נחשים, דגים שונים, סנאים, דובים וצמחים שצומחים בשבילי הגן.
תלמידי כיתות א'-ג' יצאו במהלך לימודי הטבע והמדע, אספו "אוצרות" טבע שונים כגון אבנים, ענפים ועלים יבשים, אפיינו אותם ולמדו כמה עשיר הטבע.

תלמידי כיתות ד' מתנדבים בביתי אבות בחיפה.
במסגרת התנדבות ומעורבות בקהילה, שכבת כיתות ד' אימצה את בתי האבות בכרמל, בהם תבקר לאורך השנה. במסגרת הביקורים יערכו התלמידים טקסים במגוון נושאים, ויבלו במחצית הדיירים.
בביקור שנערך בבית אבות "בית יולס", למדו תלמידי כיתה ד'4  על ההיסטוריה המעניינת של המקום, שראשיתו כבר בשנת 1944, כאשר בשנה זו, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה הוחלפו 222 יהודים ממוצא הולנדי שהיו אז במחנה הריכוז ברגן-בלזן, כנגד קבוצת טמפלרים גרמניים שהתגוררה בפלשתינה.  הגעתם של הניצולים לפלשתינה עוררה את הצורך למצוא פתרון הולם להקמת בית הורים.

יום הזיכרון ליצחק רבין
יום השנה ה- 22 לציון רצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, הוא הזדמנות לשיח אודות דמותה של החברה הישראלית, חשיבותן של מעורבות אזרחית וסולדריות, כמו גם על הדרכים להתמודדות עם מחלוקות בחברה הישראלית.
במהלך השבוע עסקו כלל תלמידי מטו"ס ברצח יצחק רבין ז"ל, בהסתה שקדמה לרצח ובפגיעה בעקרונות הדמוקרטיה, בהתאם לשכבות הגיל השונות. נערכו טקסים בהובלת תלמידי כיתות ט' והחונכים, והוקמו עמדת הנצחה במסדרונות.

קבוצת מייקרים
במרכז המייקרים החדש פועלות שתי קבוצות משכבת כיתות ה'. התלמידים נפגשים בשעות אחר הצהריים. את הפעילות מובילה הילה קינן וביחד הם חוקרים אץ נושא המים. המשימות השונות המתבצעות בקבוצות הן חלק מההכנות לקראת תחרות פירסט fll, שתערך בחודש ינואר.

חממו"ת במטו"ס
הפעילויות השונות בחממו"ת החלו מיד עם החזרה מחופשות החגים. לאחר חשיפה מעמיקה ומפורטת בשלל האפשרויות התחילה, פעילות ענפה הכוללת התנדבות מחוץ לקהילת בית הספר, כגון: בית ספר עופרים, הנגשת משחקים לאוכלוסיית לקויי ראייה, מועדונית "שער העלייה", גן הילד, תיקון ריאלי, לקראת שבת, ועוד. בתוך קהילת בית הספר התלמידים מטפחים את חזות בית הספר, שומרים על סביבה ירוקה ומעודדיםאת התלמידים הצעירים לקרוא להנאתם, רובוטיקה ועוד.

תלמידי כיתות ט' מארחים משלחת תלמידים מגרמניה.
בחופשת סוכות התארחה משלחת של תלמידי כיתות ט' ממטו"ס ביחד עם משלחת תלמידים מגרמניה בקיבוץ יגור. במהלך הביקור, חברי המשלחת הכירו צורת חיים שונה מהעיר. כל אחד מחברי המשלחת עבד במשך יומיים בענפי הקיבוץ בהשונים: מרכולית, כולבו, מטבח ומשתלה. התלמידים סיירו ברפת, בהובלת מנהל הרפת וצפו בחליבת לילה. בנוסף, ביקרו גם בסליק ובגלריה של יגור ונחשפו להסטוריה של המשק.

מרוץ חיפה
שכבת תלמידי כיתות ו' השתתפו בהובלת המחנכות ומורי החינוך הגופני במירוץ חיפה. לצד חוויה ספורטיבית מגבשת ומרעננת בתוך שגרת הלימודים, הגיעו הספורטאים שלנו – התלמידים וגם המחנכות הרצות להישגים מרשימים.

       

The post מסעות, טיולים ולימודים במטו"ס appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

משולחנו של מנהל המינהל והכספים

$
0
0

כללי
שנת הלימודים תשע"ח בתחילתה, וכבר מתחילים בתכנון השנה הבאה במחלקת השיווק, במחלקת הרכש והתשתיות, במערכות המידע וכמובן במחלקת הכספים .

להלן סקירה על מחלקות המינהל הבית ספרי:

קמפיין הרשמה לשנת הלימודים תשע"ט
בימים אלה נבנה קמפיין ההרשמה לשנת הלימודים תשע"ט. השנה יושם דגש על בניית קמפיין דיגיטלי משמעותי וממוקד בשילוב המדיות הכתובות והמשודרות בהן פעלנו בעבר.
החידוש הגדול השנה יהיה בבניית קמפיין לרישום תלמידים לפנימיה הצבאית שעברה לניהולו של בית הספר. זהו אתגר גדול אשר יכלול מהפכה של ממש באופן בו יבוצע קמפיין שיווק ממוקד ומפולח בערוצי מדיה דיגיטלית. אנו מקווים ומעריכים שהרישום יהיה גדול משמעותית מזה של השנים האחרונות.

בתחום הכספי
במחלקת הכספים עמלים בימים אלו על בנייתו של הדו"חות הכספיים ל-31/8/2017 המהווים סיכום הפעילות של שנת הלימודים החולפת, תשע"ז. לדו"ח זה חשיבות רבה מאחר שהוא מסכם את העמידה בתקציב השנתי ובתוכנית העבודה, וכולל ניתוח ההפרשים מול התקציב ומול שנת הלימודים הקודמת. כזכור, הכנת דו"ח זה מתבצעת על ידי מחלקת הכספים בראשות חשב ביה"ס ולא על ידי משרד רואה החשבון ולכן דורש עבודה רבה ומאומצת מכל מחלקת הכספים.
נמשכת ההיערכות להשלמת קליטת מערכת SAP BUSINESS ONE שתקדם את מערך המחשוב וזמינות הנתונים לבעלי התפקידים בביה"ס ולמחלקת הכספים בפרט.

 פיתוח תשתיות ורכש
בימים אלה עמלים על תכנון פרוייקטי הפיתוח שיבוצעו בקיץ 2018, ואשר יכללו בעיקר מעבדות וחללי עבודה, במסגרת פרוייקט המייקרים בסניפים השונים ועבודות אחזקה בהתאם לצרכי הסניפים.

הפנימייה הצבאית
בימים אלה מושלמות עבודות בינוי ותחזוקה מקיפה על ידי אגף הבינוי של צה"ל ועל חשבונו, להתאמתם של חדר האוכל ומטבח הפנימיה לדרישות ותקנים של משרדי הבריאות והחינוך.

מערכות מידע
הפרויקט העיקרי של מחלקת מערכות המידע בימים אלה, הוא תמיכה מקצועית וליווי מחלקות בית הספר בישיבות העבודה לאפיון מערכת ה- SAP BUSINESS ONE, שאמורה להצעיד את מערך המחשוב של בית הספר ליכולות גבוהות משמעותית, בכל הכרוך באיחוד מערכות, זמינות המידע, ייעול תהליכי עבודה ובקרה משמעותית ON-LINE.

The post משולחנו של מנהל המינהל והכספים appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

מדעים, טקסים וסיורים ביסוד אחוזה

$
0
0

לומדים מדעים וטכנולוגיה
המורה מונזר זבאנה ערך, ביחד עם תלמידי כיתות ד' גמר "מירוץ ניוטון".
במסגרת לימודי ניצני פיזיקה, התבקשו תלמידי כיתות ד' לבנות דגם של מכונית ניוטון. נסיעת המכונית מבוססת על החוק השלישי של ניוטון הידוע כחוק הפעולה והתגובה. התלמידים הגיעו עם הדגמים אשר בנו ויחד יצאנו לחצר ביה"ס. הדגם של כל קבוצה הוצג בפני כל הכיתה והמטרה הייתה כי הדגם ינוע בעזרת האוויר אשר יוצא מהבלון. הדגם הזוכה הוא הדגם אשר הגיע למרחק הכי גדול. התלמידים בנו יחד ביחידים או בקבוצות דגמים שונים ומעניינים וזה כשלעצמו מהווה זכייה. מטרת הפעילות היא ללמוד מדעים בכלל וניצני פיזיקה בפרט בדרך חוויתית, על מנת לעורר עניין בקרב התלמידים ללימודי פיזיקה בעתיד.

כחלק מלימודי המייקרים לכיתות ה'-ו' ולימודי העשרה לכיתות ד', התלמידים לומדים את תוכנת Tinkercad שבה הם לומדים לעצב מודל תלת מימדי שאותו הם מדפיסים במדפסות תלת המימד בבית הספר. לימוד התוכנה נעשה בהנחיית איריס פז המורה לאומנות ובעזרתה של אורית גוטמן לבורנטית מייקרים.

שיתוף פעולה עם תיכון אחוזה
במסגרת שיתוף הפעולה המתחמי ובהמשך למסורת רבת השנים, בה מתקיימת הוראת עמיתים בנושא הציונות, נפגשו תלמידי כיתות ה' עם תלמידי חטיבת הביניים שלנו למפגש "עושים ציונות", בהנחיית תלמידים בקבוצת פרקי דורות מכיתות ט'. את הפעילות מובילה במשך שנים רבות סוניה חיון מהצוות המוביל בחטיבת הביניים.
במהלך השנה יתקיימו שמונה מפגשים במסגרת זו. נושא המפגשים השנה: שבעים שנות עצמאות למדינת ישראל. בסיום שנת הלימודים יתקיים חידון מסכם בו יפגינו תלמידי כיתות ה' את בקיאותם בפרקים נבחרים בתולדות המדינה.

"כל עוד הנוער לנו במולדת קום יקום חזון עם ישראל" 
תלמידי כיתה ו"ג והמחנכת אליאנה גורדון, התארחו בביה"ס כרמל נתיב אליעזר ולמדו בחברותא עם תלמידי כיתה ו' מנתיב אליעזר.

כיתות ה"א וה"ג והמחנכים חן אטלן ואיתי אלטר, התארחו ולמדו בבית בירם וערכו את שעת סיפור הראשונה לשנה זו לילדי אשכול הגנים.

טקסים אירועים וסיורים
קבלת תורה
תלמידי כיתות ב' קיבלו את ספר התורה בטקס מרגש שהתקיים בהיכל אליהו, בניהולו של מר ברוך וייס, אשר הראה לילדים את ספר התורה והסביר כיצד נכתב.
שרנו בצוותא, בירכנו את הילדים ואיחלנו להם שיהנו מלימוד סיפורי התורה, ושאלו יעשירו את עולמם.

חגגנו בשמחה את חנוכת הבניין החדש שלנו ואת המרכז החדש שיפעל בו.
תלמידות שלנו, חברות המקהלה, הופיעו בהנחיית דודו נתן – המורה למוסיקה, עם מחרוזת שירי נעמי שמר, והסבו הנאה רבה לאורחים.

בערב יום הכיפורים, ערכנו טקס זיכרון לתומר אלמוג זכרו לברכה.
תומר תלמיד ביה"ס שלנו, נהרג יחד עם בני משפחתו בערב יום הכיפורים, בשנת 2003 בפיגוע טרור במסעדת מקסים.
לפני מספר שנים הצטרף לבית הספר יונתן, אחיו הצעיר של תומר, שנולד אחרי הפיגוע. יונתן לא זכה להכיר את תומר, אך מכיר אותו מן הסיפורים. היום לומד יונתן בכיתה ה'.
בהמשך חידשנו ביחד עם אמו של תומר, עם אחיו יונתן וכיתתו של יונתן – ה"א והמחנכת חן אטלן, את הגינה לזכרו.

עצרת זיכרון ליצחק רבין
כמידי שנה, ערכנו טקס זיכרון לזכרו של יצחק רבין ז"ל, יחד עם תלמידי ביה"ס אחווה ובהשתתפות מנכ"ל ביה"ס ד"ר יוסי בן דב, הסמנכ"לית לפדגוגיה שושי עידן ונציגים ממרכז רבין לשלום ומעיריית חיפה.
את הטקס ערכו איריס תבור, כיתה ו"א ואיהב חורי, ומקהלת ביה"ס אחווה.
בטקס הודגש ערך הסובלנות, הכרת השכנים והערך שבשלום האישי שאנו עושים עם שכנינו, תלמידי חיפה. ככל שירבו מפגשים אישיים שכאלו נוכל לקרב אלינו ולו במעט את חלום השלום.

ערב חג הסוכות יצאו תלמידי כיתות ו' ל"לקט ישראל" וליקטו חצילים עבור נזקקים.

תלמידי כיתות ו' והמחנכות איריס תבור, דיקלה לוקס ואליאנה גורדון, יצאו לגיחה בכרמל וחוו "לילה ראשון בלי אמא".

תלמידי כיתות ו' שמעו הרצאה מפי צביה ריבן, אמו של אלעד ריבן ז"ל, תלמיד ביה"ס אשר נספה בשריפה בכרמל כשמילא תפקיד כמתנדב במערך לוחמי האש.

מנהיגות וטכנולוגיה? זה משחק ילדים!
פתחנו בסדרת מפגשים בנושא: ניצני מנהיגות מדעית וטכנולוגית לילדי גן חובה. המפגש הראשון – מדע, נפתח בהנחייתו של מונזאר זבאנה, המורה לניצני פיסיקה, אשר הסביר והדגים תופעות פיסיקליות הקשורות באור.

לעיון בפירוט הפעילויות המתוכננות להמשך לחצו כאן.

אירועי ספורט
ציינו את "יום ההליכה הבינלאומי". ילדי הסניף, בליווי הצוות ומספר הורים, יצאו למסלול הליכה מעגלי, בן שעה אחת בסביבת ביה"ס. אנו מעודדים פעילות גופנית מכל הסוגים, ונהנינו מהאווירה הטובה שליוותה את הצעידה. תודה גדולה לניר פרקש ולסיגל רואש-לאופר על הארגון.

תלמידי כיתות א', הצוות וההורים יצאו  ל"יום ים".
היום נפתח בהליכה של 4 ק"מ בחוף הים, לאחריה ארוחת בוקר בריאה וטעימה, מעשה ידי ההורים ולסיום משחקים ספורטיביים. הפעילות הייתה נעימה ומוצלחת.

תלמידי כיתות ו' והוריהם השתתפו ביום ים ובמרוץ חיפה.

 

 

 

 

 

The post מדעים, טקסים וסיורים ביסוד אחוזה appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

עדכונים מהמכלול הפדגוגי

$
0
0

מישור הדעת
תכנית הלימודים החדשה בלשון לחטיבות הביניים, שעוצבה על ידי מרכזת המקצוע, ליאת בלילה, בהנחייתו של המכלול הפדגוגי והורחבה לשתי שכבות – ז' וח'.
במסגרת תכנית זו לומדים התלמידים את כל ענפי הלשון בכל שנה ברמת מורכבות משתנה. בכיתות ז' עוסקים התלמידים בלשון השירה, ובכיתות ח' בלשון השיווק. צוות המורים מפתח כעת את התכנית לכיתות ט'.
המובילות של מדעי הרוח בכתות ד' – ט' עוסקות בפגישתן השבועית בהנחיית המכלול הפדגוגי בלימוד הליבה של מדעי הרוח ובעיצוב דרכי שילובה בשיקולי הדעת של המורים כמסגרת לטיפוח ההבנה והשיח בתחומים אלה.
המובילים עושים זאת באמצעות בחינה של פרויקטים והמערכת המושגית שמציבה הליבה. בדיקה זו עוזרת להם לחדד את המטרות והמשימות הכרוכות בהקשרי הבנה שונים, החל בנושא הלימוד, המשך בתחום הדעת וכלה בהקשר האנושי.
צוות מובילי המדעים בחטיבות עמל בימים אלו על משימות אוריינות ,ברוח מבחני פיז"ה, המיועדות לפיתוח חשיבה מדעית. נחל השנה ביישומן בשכבת ח'.

טכנולוגיה
16 
מחברי קבוצת גלקסיה (נבחרת הרובוטיקה של בית בירם) קיימו השבוע בביה"ס הממ"ד "אור אבנר" בקרית ים, פעילות לתלמידי כיתות א' – ו', בה השתתף כל בית הספר.
מחצית מהתלמידים צפו במצגת על רובוטיקה, שכללה הדגמה של הרובוט שבנו בשנה שעברה. המחצית השנייה התנסתה בטינקרינג – "רובומברשת", בהדרכת תלמידינו.
"יום הרובוטיקה" תוכנן לבקשתה של מנהלת  תוכנית "עיר ללא אלימות" בקרית ים, ואורגן כולו, ללא מגע יד מורה, על ידי חברי הקבוצה.
זו תזכורת מרעננת ליכולות של תלמידי ביה"ס, דבקותם במטרה והבנתם את החזון.

יוזמות נוספות בתחום הטכנולוגיה:

  • מינטור של קבוצות רובוטיקה ברמות שונות בסניפי בית הספר ובבתי ספר אחרים בעיר חיפה.
  • שותפות ביוזמת משרד החינוך בחיפה ביריד רובוטיקה ל-8 בתי ספר יסודיים.
  • הובלה של תוכנית רובוטיקה – FLL ג'וניור – באשכול הגנים הירוק .
  • שותפות במיזם של  המדעטק עם קרן סטף להקמת תערוכה המתמקדת במהפכה הטכנולוגית הרביעית, ובעיקר בהשפעת הטכנולוגיה על התפתחות המודעות של האדם.
  • תחרות רובוטיקה "מבוגר/ילד" בחנוכה – בקמפוס בית בירם.
  • אירוע TEDx – נוער מרצה לנוער.
  • הובלה של תנועת המט"צים בסניפים. במסגרת זו ייצאו מספר חברי הקבוצה למייקטון בירוחם ולמייקטון בטכניון בשיתוף אגודת הסטודנטים.
  • הכנסת תחום המייקרים לנווה איל"ן בקרית חיים. שכולל מייקטון במקום בשיתוף הדיירים ובעלי המוגבלויות,  ואח"כ יצירת סביבת מייקרים מיוחדת שתפעל בהדרכת חברי גלקסיה. כמו כן התחיל פרוייקט חצי שנתי של שכבת י"א במגמת רובוטיקה בשיתוף המשתקמים בנווה איל"ן.
  • עזרה למורים בבתי ספר יסודיים (כיתות ד') באזור חיפה, שמשתתפים בתוכנית משרד החינוך "קוד ורובוטיקה"

יום העשרה לתלמידים מחוננים ומצטיינים
החודש החלה פעילות יום ההעשרה לתלמידים מחוננים ומצטיינים. 60 תלמידים מכיתות ד', ה', ו', משלושת סניפי היסוד של בית הספר מתאספים ליום העשרה מיוחד בבית בירם, שתוכניתו לוקחת בחשבון את אופני חשיבתם המיוחדים: מאפשרת להם התקדמות בקצב אחר, מפתחת יכולת חשיבה מופשטת בתכנים מאתגרים: חשיבה ביקורתית, יצירתית ואנליטית, ומעשירה את מאגר הידע שלהם.

התוכנית נבנתה לפי מודלים בתחום הוראת מחוננים, הכוללים שלבים של חשיפה, העמקה וחקר. הלימודים מתמקדים בשלושה תחומים: חשיבה יצירתית ומתמטית, אשכול מדעים ואומנויות, שלימודם משולב בפיתוח אינטליגנציה רגשית.

ההערכה ומדידה
לקראת סוף לימודיהם בבית בירם הוזמנו התלמידים בשכבת י"ב לענות על סקר רטרוספקטיבי, שבו התבקשו להתייחס לחוויות שחוו בשלוש השנים בבית בירם.
ממצאיו של הסקר הוצגו בפני הצוות החינוכי של בית בירם בפורומים שונים, והם היוו בסיס לדיון בסוגיות חינוכיות שמעסיקות את בית הספר.

The post עדכונים מהמכלול הפדגוגי appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

תכנות ואמנות ביסוד הדר

$
0
0

"גלריה קסל 5 "
כתבה: עידית כץ, מרכזת לימודי אומנות ביסוד הדר.

"גלריה קסל 5" הינה מרחב לתצוגת יצירות של אומנים שונים, בבית הספר הריאלי יסוד הדר. הגלריה ממוקמת בכניסה לבניין מאירי.
הגלריה הינה נדבך נוסף בהפיכת הסניף שלנו למרחב של תצוגת אמנות. היא מתווספת ליצירות התלמידים המעטרות את קירות ביה"ס ומשקפות את הנעשה בשיעורי האמנות.
התערוכה הראשונה היא של האמנית ספיר זאבי. העבודות המוצגות בתערוכה עוסקות בהיסטוריה האישית של משפחתה והדימויים לקוחים מהאלבום המשפחתי שלה. היצירות המוצגות מבוצעות הן בטכניקת תחריט והודפסו בשחור לבן, והן ציורים צבעוניים שצוירו באמצעות צבעי מים ודיו צבעוני.
קהילת בית הספר מוזמנת לבוא לגלריה וליהנות מאמנות יפה.

לימודי תכנות- סקראצ'
כתב: דני שחם

בלימודי התכנות, תלמידי כיתות ד'-ו' לומדים לתכנת ולהבין את עקרונות התכנות. בשלב הראשון לומדים את שפת הסקראצ' – SCRATCH. התוכנה בנויה בצורת בלוקים בצבעים שונים ובצורות שונות, המתממשקות ביניהן ויוצרות סביבה נוחה להפעלת אלגוריתמים ותהליכים שונים על דמויות גרפיות.
דרך השליטה בהן הילד חווה את משמעות התכנות ואגב כך, את דרך החשיבה המיוחדת של שפת התכנות. כל זאת בשפה העברית.
בין העקרונות השונים, פוגשים לולאות שגורמות לפעולה לחזור מספר פעמים רצוי, או ללא הפסקה עד אינסוף. למשל לצייר ריבועים שוב ושוב עם הזזה קטנה בזוית- אחד ביחס לשני. בתוך כך, חוזרים על שינוי צבע הכתיבה כך שישתנה כל הזמן באופן רציף בין צבעי הקשת:


התניות – "אם… אז…", וגם ו"אם לא…" . לדוגמה: תחרות בין שתי דמויות הבודקת לגבי כל דמות אם הגיעה לקו הסיום. אם הדמות הגיעה לקו הסיום אז היא שולחת הודעת ניצחון המפסיקה את הריצה של הדמות השנייה. אם לא – הדמות ממשיכה להתקדם לעבר קו הסיום

משתנים – התלמידים לומדים להגדיר משתנים ולהשתמש בהם באיסוף נתונים. לדוגמה: יצירת שני משתנים אקראיים שיוצרים ביניהם תרגיל כפל. המשחק מבקש תשובה מתלמיד, ולבסוף מתקבלת בדיקה האם תשובת התלמיד נכונה או שגויה.

  ומתקבל: 

בהמשך התלמידים יבנו משחקים בעצמם לשימוש שכבות גיל צעירות יותר.

The post תכנות ואמנות ביסוד הדר appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.

Viewing all 285 articles
Browse latest View live