מסעות וטיולים
גיחה מחנאית לכיתות ח' בכרמל
במהלך לימודיהם בביה"ס, יוצאים התלמידים לפעילויות רבות ומגוונות: טיולים, מסעות, גיחות, שירות לאומי, ימי שדה משימתיים ועוד.
היציאה לשטח מאפשרת לתלמידים להתנסות בדרך בלתי שגרתית במשימות שונות, כמיומנויות לחיים. הפעילות חוצה את הארץ לאורכה ולרוחבה ומקרבת את המשתתפים בה לארץ, לאנשיה ולמורשתה. תלמידי כיתות ח' יצאו לגיחה מחנאית בכרמל להכרת יחסי אדם – סביבה, ולהתנסות חווייתית בעבודת צוות קבוצתית. במהלך הגיחה, למדו התלמידים על המערכת האקולוגית המורכבת של המקום, והשפעת האדם על הסביבה. בנוסף לכך, התנסו ב'להסתדר בשטח' – מציאת כיוון, ציוד, מים, מזון, בישול.
גיחה בבית שערים – כיתות ז'
תלמידי כיתות ז' יצאו לגיחה מחנאית ראשונה אשר נועדה לתת להם את הכלים וההתנסות בפעילות שטח לקראת המסעות שיבואו. מטרות הגיחה היו: התנסות פעילה בקבלת אחריות אישית וקבוצתית, עצמאות ובגרות, התנסות בתחום השדאות והטיילות, ובנוסף, לימוד בנושאים של שנת המצווה – יהדות ומקורה – בית שערים וסיפורה.
במהלך הגיחה נחשפו התלמידים לפועלו של רבי יהודה הנשיא וערכים כגון: מנהיגות ואחריות.
גיחה גיבושון לתלמידי – כיתות ו
תלמידי כיתות ו' יצאו לגיחה מחנאית ללילה ראשון מחוץ לבית. מטרות הגיחה היו: גיבוש שכבתי בנוסף להעמקת הקשר בקרב התלמידים לערכים של אהבת הארץ והכרת נופיה. זאת ועוד, טיפוח מיומנויות למידה וחקר שהשטח מזמן לתלמידים, למידה חווייתית, עבודת צוות ובשיתוף פעולה.
התלמידים טיילו בנחל אלון, נחל נשר ונחל מעפילים.
כיתות ט' יצאו למסע נודד בנגב
תלמידי כיתות ט' יצאו למסע נודד במרכז הנגב, לחוות ולהתנסות בטיול מדברי. במהלך המסע צעדו התלמידים במסלולים המאפיינים את מרכז הנגב, לנו באוהלים, ולמדו על המרחב הפיזי, הביולוגי והאנושי בנגב. היה זה מסע מאתגר במיוחד ולא פחות מגבש רגע לפני שמתחילים את ההכנות לבית בירם.
לימודים משמעותיים לא רק בכיתות ובשעורים
קמפוס מדעי הרוח לכיתות ט'
השנה קמפוס מדעי הרוח לכיתות ט' התמקד בהכרות עם המרחב החיפאי, על סיפוריו ההיסטוריים והעכשוויים, אנשיו ומראותיו, וזאת כפי שלא חוו אותו ילדינו בעבר.
השנה הדגשנו במסגרת הקמפוס, כמו גם בפרויקטים השונים, את עצמאותה של מדינת ישראל מזה 70 שנה. הקמפוס שזר בתוכו מרכיבים בתהליכי למידה משולבת הפרויקטים המתקיימים במקצועות הספרות, ההיסטוריה, האזרחות והערבית. כמו כן, ניתן דגש על עשייה אזרחית פעילה בקרב קהילות מגוונות החיות בעיר. הכרנו את הסיפורים ההיסטוריים השזורים בעיר, ודרכם את סיפוריה של המדינה כולה: הן בפן ההיסטורי והן בפן הספרותי. התכנים, הסדנאות והמפגשים ישמשו קרקע פורייה לעשיה לימודית של התלמידים בפרויקטים השונים.
כחלק בלתי נפרד ממהות הקמפוס, סיירו הילדים במרחבים השונים בהליכה רגלית, או באמצעות שימוש בתחבורה העירונית הציבורית.
סיור לימודי בגיאוגרפיה לכיתות ח'
בלימודי הגיאוגרפיה שותפים התלמידים לפרויקט "על אש קטנה בקצה הקרחון". בפרויקט זה הם מתמקדים בנושא ההתחממות הגלובלית והקשרו לאקלים ומזג האוויר.
במהלך הפרויקט יעסקו בשאלה הפוריה: "כיצד נתמודד עם תופעת ההתחממות הגלובלית, מבלי לפגוע ברמת החיים שלנו?" תוצר ההבנה שלהם יעסוק בבנייה מודעת אקלים.
על מנת להרחיב את הבנת התלמידים בנושאים הללו, וכדי לאפשר להם להתנסות במדידות מזג אוויר, יצאו תלמידי כיתות ח'5 וח'8 לסיור בחיפה. בסיור נבדקו נתוני מזג אוויר בעזרת מכשירי מדידה מטאורולוגיים.
קמפוס מדעי לכיתות ז'
במסגרת לימודי הביולוגיה בכיתות ז', נלמד השנה לערוך מיני מחקר שדה בתחום האקולוגיה.
בצד השיעורים התיאורטיים והפרויקטים היישומיים המתקיימים בכיתה ובמעבדה, אנו משתדלים להמחיש ולהרחיב את היכרותם של התלמידים עם סביבתם הטבעית, עם התנאים הפיזיים והגאוגרפיים השוררים בה, עם התופעות המתרחשות בה ועם מגוון בעלי החיים והצמחים הגדלים ומתפתחים בה, על אופני התאמתם למקום מחייתם.
תלמידי כיתות ז'5 ו- ז'7, יצאו לחוויה לימודית מיוחדת – "סמינר מדעי", בסביבה של חוף הים התיכון.
"הסמינר המדעי בחוף הים" התקיים על קו המים, בחוף דור (טנטורה).
במהלך הפעילות התנסו התלמידים בהפעלת מעבדה ניידת של חיישנים והקמת תחנת מיקרו-אקלים, סיור היכרות עם המבנה הגיאומורפולוגי של החוף והכרת צמחי החולות וצפייה בהתנהגות בעלי החיים בחוף הסלעי.
שגרת היום, כינוסים וטקסים, חממ"ות ושעורים יצירתיים.
לומדים מדעים בכיתות היסוד
תלמידי כיתות ד' משתתפים בשעורי "טינקרינג". שילוב של אומנות מדעים ויצירה, ובעיקר פיתוח חשיבה יצירתית. במהלך השעורים התחילו הילדים ליצור מריונטה, ולמדנו על החשיבות של בחירת החומרים הנכונים כדי ליצור תנועה.
תלמידי כיתות ג' יצאו לגן החיות הסמוך לבית הספר, לראות במו עיניהם מה מקורו של השופר. תוך כדי סיור בגן, למדו הילדים על בעלי חיים בעלי קרניים (צבי, אייל ויעל), התמקדו במבנה הקרן, תפקידה וחשיבותה בחיי בעל החיים, וניצלו את השהות במקום לצפייה בבעלי חיים נוספים: סוגי נחשים, דגים שונים, סנאים, דובים וצמחים שצומחים בשבילי הגן.
תלמידי כיתות א'-ג' יצאו במהלך לימודי הטבע והמדע, אספו "אוצרות" טבע שונים כגון אבנים, ענפים ועלים יבשים, אפיינו אותם ולמדו כמה עשיר הטבע.
תלמידי כיתות ד' מתנדבים בביתי אבות בחיפה.
במסגרת התנדבות ומעורבות בקהילה, שכבת כיתות ד' אימצה את בתי האבות בכרמל, בהם תבקר לאורך השנה. במסגרת הביקורים יערכו התלמידים טקסים במגוון נושאים, ויבלו במחצית הדיירים.
בביקור שנערך בבית אבות "בית יולס", למדו תלמידי כיתה ד'4 על ההיסטוריה המעניינת של המקום, שראשיתו כבר בשנת 1944, כאשר בשנה זו, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה הוחלפו 222 יהודים ממוצא הולנדי שהיו אז במחנה הריכוז ברגן-בלזן, כנגד קבוצת טמפלרים גרמניים שהתגוררה בפלשתינה. הגעתם של הניצולים לפלשתינה עוררה את הצורך למצוא פתרון הולם להקמת בית הורים.
יום הזיכרון ליצחק רבין
יום השנה ה- 22 לציון רצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, הוא הזדמנות לשיח אודות דמותה של החברה הישראלית, חשיבותן של מעורבות אזרחית וסולדריות, כמו גם על הדרכים להתמודדות עם מחלוקות בחברה הישראלית.
במהלך השבוע עסקו כלל תלמידי מטו"ס ברצח יצחק רבין ז"ל, בהסתה שקדמה לרצח ובפגיעה בעקרונות הדמוקרטיה, בהתאם לשכבות הגיל השונות. נערכו טקסים בהובלת תלמידי כיתות ט' והחונכים, והוקמו עמדת הנצחה במסדרונות.
קבוצת מייקרים
במרכז המייקרים החדש פועלות שתי קבוצות משכבת כיתות ה'. התלמידים נפגשים בשעות אחר הצהריים. את הפעילות מובילה הילה קינן וביחד הם חוקרים אץ נושא המים. המשימות השונות המתבצעות בקבוצות הן חלק מההכנות לקראת תחרות פירסט fll, שתערך בחודש ינואר.
חממו"ת במטו"ס
הפעילויות השונות בחממו"ת החלו מיד עם החזרה מחופשות החגים. לאחר חשיפה מעמיקה ומפורטת בשלל האפשרויות התחילה, פעילות ענפה הכוללת התנדבות מחוץ לקהילת בית הספר, כגון: בית ספר עופרים, הנגשת משחקים לאוכלוסיית לקויי ראייה, מועדונית "שער העלייה", גן הילד, תיקון ריאלי, לקראת שבת, ועוד. בתוך קהילת בית הספר התלמידים מטפחים את חזות בית הספר, שומרים על סביבה ירוקה ומעודדיםאת התלמידים הצעירים לקרוא להנאתם, רובוטיקה ועוד.
תלמידי כיתות ט' מארחים משלחת תלמידים מגרמניה.
בחופשת סוכות התארחה משלחת של תלמידי כיתות ט' ממטו"ס ביחד עם משלחת תלמידים מגרמניה בקיבוץ יגור. במהלך הביקור, חברי המשלחת הכירו צורת חיים שונה מהעיר. כל אחד מחברי המשלחת עבד במשך יומיים בענפי הקיבוץ בהשונים: מרכולית, כולבו, מטבח ומשתלה. התלמידים סיירו ברפת, בהובלת מנהל הרפת וצפו בחליבת לילה. בנוסף, ביקרו גם בסליק ובגלריה של יגור ונחשפו להסטוריה של המשק.
מרוץ חיפה
שכבת תלמידי כיתות ו' השתתפו בהובלת המחנכות ומורי החינוך הגופני במירוץ חיפה. לצד חוויה ספורטיבית מגבשת ומרעננת בתוך שגרת הלימודים, הגיעו הספורטאים שלנו – התלמידים וגם המחנכות הרצות להישגים מרשימים.
The post מסעות, טיולים ולימודים במטו"ס appeared first on בית הספר הריאלי העברי בחיפה.